Csak szerintem felháborítóak a magyar videókártya árak?
Iponon pl ma kirakták az msi ventus 2x-et 3070ből 340 ezerért nvidia passal (ami elvileg alapból jár velük). Úgy, hogy tegnap még csak 240 volt a pass nélkül, az extra profit nélküli ára meg 210 ezer lenne. A 240-t még elfogadja az ember, új termék, nagy kereslet, legyen rajta akár 10% fölötti extra haszon is, de 100 ezerrel megemelni... Az alzán legalább volt 196 ezres asus, ami amerikában is 500 dolláron fut, az áfával, átváltással pont ennyi.
Az msi pár hete a 3080 miatt belefutott egy ilyenbe, hogy az egyik alájuk tartozó kereskedő nyerészkedett masszívan: [link]
Undorító az egész.
Nem. Az ilyen "cask szerintem...?" kérdésekre mindig "nem" a válasz. Ugyanis valószínűtlen, hogy a Föld 7 milliárd lakójából senki másnak ne legyen ugyanez a gondolata. ;)
Amúgy meg: ilyen a piac. Hogy mi mennyibe kerül, azt nagyrészt a kereslet és kínálat viszonya határozza meg. Ameddig vannak, akik ennyiért megveszik, addig ez lesz az áruk. Ha a kutya sem venné, rögtön feleannyiba kerülnének.
Hogy sokallom-e? Igen. De sok mindent nem tudok tenni, és őszintén: nem is érdekel, nekem hétköznapi használatra, alkalmazásfejlesztésre, szerverfelügyeletre, meg pár játékra tökéletesen megfelel egy GT 710-es. Az pedig 20 alatt volt, amikor vettem. :)
Óriási a kereslet!! A gyártó nem tudja kielégíteni. Hozzánk a legtöbb kártya szürkeimporton keresztül jön (hardveraprót lehet nézni). Mindegyik gyakorlatilag licitáras. A normál import is az ő árukat követi, mert van rá kereslet. Meg vannak bolondulva az emberek. A gyártóknak pedig nem a keleti csöves piac az első, hanem a nyugat, szóval ide nem is nagyon jön áru. Majd karácsony után normalizálódik a kereslet, elkezdhetnek lemenni az árak.
Főleg ha az AMD odasóz az új GPU szériájával teljesítményben és árban :) A bejelentés biztató volt pár napja, de majd a teszteknek hiszek csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!