Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Csak szerintem felháborítóak...

Csak szerintem felháborítóak a magyar videókártya árak?

Figyelt kérdés

Iponon pl ma kirakták az msi ventus 2x-et 3070ből 340 ezerért nvidia passal (ami elvileg alapból jár velük). Úgy, hogy tegnap még csak 240 volt a pass nélkül, az extra profit nélküli ára meg 210 ezer lenne. A 240-t még elfogadja az ember, új termék, nagy kereslet, legyen rajta akár 10% fölötti extra haszon is, de 100 ezerrel megemelni... Az alzán legalább volt 196 ezres asus, ami amerikában is 500 dolláron fut, az áfával, átváltással pont ennyi.

Az msi pár hete a 3080 miatt belefutott egy ilyenbe, hogy az egyik alájuk tartozó kereskedő nyerészkedett masszívan: [link]

Undorító az egész.

2020. okt. 30. 11:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
32%
Nem igazán befolyásolják az életemet a magyar videókártya árak.
2020. okt. 30. 11:57
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha a sok grafikapistike igy is megveszi... Meg is erdemlik.
2020. okt. 30. 11:58
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem. Az ilyen "cask szerintem...?" kérdésekre mindig "nem" a válasz. Ugyanis valószínűtlen, hogy a Föld 7 milliárd lakójából senki másnak ne legyen ugyanez a gondolata. ;)

Amúgy meg: ilyen a piac. Hogy mi mennyibe kerül, azt nagyrészt a kereslet és kínálat viszonya határozza meg. Ameddig vannak, akik ennyiért megveszik, addig ez lesz az áruk. Ha a kutya sem venné, rögtön feleannyiba kerülnének.

Hogy sokallom-e? Igen. De sok mindent nem tudok tenni, és őszintén: nem is érdekel, nekem hétköznapi használatra, alkalmazásfejlesztésre, szerverfelügyeletre, meg pár játékra tökéletesen megfelel egy GT 710-es. Az pedig 20 alatt volt, amikor vettem. :)

2020. okt. 30. 12:13
 4/11 anonim ***** válasza:
200e +10/20eforint lenne reális a 3070-ért, remélem ha ez a "megjelenéskor meg kell venni" mizéria lemegy lehet majd normális áron kapni
2020. okt. 30. 12:33
 5/11 anonim ***** válasza:
Ennyiért már tisztességes gépet lehet venni, monitorral együtt. Hihetetlen, hogy a sok játékb**i képes ennyit kiadni egy videokariért...
2020. okt. 30. 13:03
 6/11 anonim ***** válasza:

Óriási a kereslet!! A gyártó nem tudja kielégíteni. Hozzánk a legtöbb kártya szürkeimporton keresztül jön (hardveraprót lehet nézni). Mindegyik gyakorlatilag licitáras. A normál import is az ő árukat követi, mert van rá kereslet. Meg vannak bolondulva az emberek. A gyártóknak pedig nem a keleti csöves piac az első, hanem a nyugat, szóval ide nem is nagyon jön áru. Majd karácsony után normalizálódik a kereslet, elkezdhetnek lemenni az árak.

Főleg ha az AMD odasóz az új GPU szériájával teljesítményben és árban :) A bejelentés biztató volt pár napja, de majd a teszteknek hiszek csak.

2020. okt. 30. 15:31
 7/11 A kérdező kommentje:
Meg főleg ha mennyiségben is oda tudják tenni magukat. Tartok tőle, hogy nekik sem fog menni, a magyar viszonteladók meg jól ráteszik azokra is az 50%-os haszonkulcsukat.
2020. okt. 30. 16:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább a kelet és nyugat európai fizetések közötti különbség az ami felháborító. 100 ezerrel megemelni az persze pofátlanság.
2020. okt. 30. 16:59
 9/11 anonim ***** válasza:
nem az csak árak a felháborítóak hanem a fizetések is! :D
2020. okt. 30. 19:29
 10/11 anonim ***** válasza:
48%
Állítólag elég elcseszett széria lett a 3000-es. Ok persze, dupla olyan erős, dupla annyi áramért. Ez nem fejlődés. Mi lesz a következő? 500w-ot eszik a középkategóriás kártya?
2020. okt. 31. 04:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!