Felháborító a magyar egészségügy! Ti mit gondoltok erről ami tegnap történt velem?
Egy faluban lakom, tőlem 17 km-re van egy kisváros. Évek óta oda járok fogorvoshoz. A hétvégén letörött a fogam és mondom elmegyek megcsináltatni. Ez a kisváros egyben a szülővárosom is és ugyanaz a megye, mint amiben a falum is fekszik. Bemegyek a fogorvoshoz, adom neki a TB kártyámat és a lakcímkártyám, majd közli, hogy másik körzethez tartozik a falum. Fél éve még leszedte a fogkövem. Annyira ledöbbentem nem is tudtam mit válaszoljak. Azt mondja, hogy megcsinálja a fogam, de TB-re nem tudja csak, ha fizetek. Mondom köszönöm, de akkor úgy nem. Nos a falumban van fogorvos heti 1x. A kisvárosban meg minden nap van. Most a félig letört fogammal várhatok egy hetet mire megcsinálják.
MIRE FIZETEM A TB-T? Mire vonja a magyar állam, ha egyszerűen magyar földön a szülővárosomban le sem szarnak????
Sajnos ilyenek
Nekem sem szedte le, azt mondta nem lát ott semmit
Teljesen korrekt volt az orvos.
Nem oda tartozol.
Ennek ellenére megcsinálja szívesen, de az már nem ingyen van.
Ha olyan sürgős, akkor megcsináltatod vele és fizetsz.
Ja értem, azért mert te hajlandó vagy tb-t fizetni, ezért minden fogorvosnak készenlétbe kell állnia a te ellátásodra.
Azért vannak szabályok. Ha orvoshoz meg az ember, akkor kér időpontot. És akkor már kiderülnek az ilyenek, hogy nem is oda tartozol.
Egyébként fogpótlás tb-s rendelésen is fizetős :)
"Egyébként fogpótlás tb-s rendelésen is fizetős :)"
Képzeld, hogy nem :) Mivel fogmegtartó kezelés. Tudod egy orvos aki ráért volna talán nem szakad bele a munkájába. De ez si az elb_szott kormány hibája és a sz@r egészségügyé.
Eleve gyökérség, hogy X helyre tartozol, és annyi. A rossz helyeket be kéne zárni. Ha tényleg szabad orvosválasztás lenne, akkor a jó helyek, jó orvosok sok OEP pénzt tudnának felvenni, a semmire való szutykok (például János Kórház) meg bezárnának.
Amúgy a "Ennek ellenére megcsinálja szívesen, de az már nem ingyen van" Ezt annyiban vitatom, hogy más is ellátHAT és fel is veheti utána a pénzt, de nem köteles.
Egyéb szakrendeléssel már más a helyzet azt hiszem. Kérdező! Keresd ki a területileg illetékes fogorvost az OEP weboldalán vagy hívd fel őket telefonon. Lehet, hogy a fogorvos fel akarta volna venni az OEP pénzt plusz a tiédet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!