Sata 3,0 Gbit/s-es kábelt lecseréltem Sata 6,0 Gbit/s, de az SSD sebessége nem változott, valami nem jó?
Western Digital Green 480GB SATA3 van szó, olvasás: 555 MB/s írás: 459 MB/s random (iops) olvasás: 30761 random (iops) írás: 27343
Van egy Samsung 850 evo-m ami olvasás, írási sebessége picit jobb, de a random (iops) olvasás: 66650 random (iops) írás: 563965.
A nagy eltérés miatt gondoltam veszek 6,0 Gbit-es kábelt, de valamiért nem nőttek a random-nál a számok, lehet ennyi van benne?
10. generációs i5 proci, 16 gb ram, idén vettem a gépet.
A SATA fizikailag semmit nem változott. Ugyan annyi pin -es a SATA 1 a 2 vagy a 3. Én elhiszem, hogy sok alaplap gyártó ráírja a mellékelt kábelre hogy SATA 6G. De ennek azt ég egy adta világon semmi értelme nincs. Minden SATA kábel ugyan azt tudja.
Ez nem olyan mint P-ATA korszakba, ahol ugye volt a 40 meg a 80 eres kábel.
Akkor egyszerűen: ha az alaplapot és a lemezeidet cserélted volna SATA6-ra, akkor némi gyorsulást észlelhetnél (de ne ess túlzásokba: a HDD sebességét nem az átvitel korlátozza, hanem a mechanika).
A kanócból nem fog több adat kijönni, mint amennyi a mások oldalon belemegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!