Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nemrég lecseréltem az A8...

Spityeg kérdése:

Nemrég lecseréltem az A8 5600K procit X4 880K-ra. A régivel teljesen stabil, az újjal random kifagy. Nincs kékhalál, semmi hibaüzenet csak simán úgymarad. Bios frissítés volt. Windows új, driverek újak. Ötlet?

Figyelt kérdés
Alaplap asrock fm2a88x extreme4+ Ram 2*4 gb 1600mhz samsung

2018. dec. 14. 04:27
 1/5 A kérdező kommentje:
Videokártya GTX 1050 TI 4gb
2018. dec. 14. 04:29
 2/5 CspCsj ***** válasza:

1.

Hűtés rendben van?

Gyárilag a 88K-nak 72°C a megengedett maximális működési hőmérséklete.

2.

BIOS frissítés után egy BIOS törlést is érdemes csinálni.

(BIOS Defaults menüponttal, vagy alaplapi gombelem kivétellel, esetleg CLR CMOS tüskék rövidre zárásával)

3.

Esetleg a tápegység pontosan modellszáma? (nem elég, hogy 500W)

Csak mert az 880K fogyasztási maximuma 95W - addig az A8-5600K-nek csak 35W. (persze a teljes A8-5600K APU-nak 100W, de az integrált videokártyája inaktív külső kártyánál, így annak a 65W-ja szerintem levonható)

Vagyis plusz 50-60W egy olcsó és kis-teljesítményű tápnál pont elérheti a kritikus határt.

2018. dec. 14. 10:15
 3/5 A kérdező kommentje:

Táp egy Chieftec 500w. A két proci 100 és 95 w. A videokártya simán az alaplapról megy, még egy plusz csati sem kelle neki. (asus cerberus). A táp bírja szerintem.

Ami érdekes hogy az újat visszavettem 3800-ra és így nem fagy....egyelőre. Hűtés rendben, alapon 38 terhelve 50.

Két régebbi samsung ram van benne....ezokra tudok csak gondolni

2018. dec. 14. 10:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez érdekes. A lapnak bírnia kellene, olyan mintha nem kapna a cpu elég áramot.

Neg kellene nézni hogy everestben ingadozik e a cpu feszültség mert akkor a lap nem elég stabil, valamint emelni kellene a feszültségén egy kis lépéssel.

2019. ápr. 30. 00:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Volt egy proci csere, ugyanolyanra, de valószínűleg ez felesleges volt. A megoldás a Bios frissítése volt, mivel mikor az alaplapot gyártották még ez a proci nem létezett és így nem tudta kezelni. Azóta tökéletes, ajánlom mindenkinek.
2019. máj. 1. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!