Nemrég lecseréltem az A8 5600K procit X4 880K-ra. A régivel teljesen stabil, az újjal random kifagy. Nincs kékhalál, semmi hibaüzenet csak simán úgymarad. Bios frissítés volt. Windows új, driverek újak. Ötlet?
1.
Hűtés rendben van?
Gyárilag a 88K-nak 72°C a megengedett maximális működési hőmérséklete.
2.
BIOS frissítés után egy BIOS törlést is érdemes csinálni.
(BIOS Defaults menüponttal, vagy alaplapi gombelem kivétellel, esetleg CLR CMOS tüskék rövidre zárásával)
3.
Esetleg a tápegység pontosan modellszáma? (nem elég, hogy 500W)
Csak mert az 880K fogyasztási maximuma 95W - addig az A8-5600K-nek csak 35W. (persze a teljes A8-5600K APU-nak 100W, de az integrált videokártyája inaktív külső kártyánál, így annak a 65W-ja szerintem levonható)
Vagyis plusz 50-60W egy olcsó és kis-teljesítményű tápnál pont elérheti a kritikus határt.
Táp egy Chieftec 500w. A két proci 100 és 95 w. A videokártya simán az alaplapról megy, még egy plusz csati sem kelle neki. (asus cerberus). A táp bírja szerintem.
Ami érdekes hogy az újat visszavettem 3800-ra és így nem fagy....egyelőre. Hűtés rendben, alapon 38 terhelve 50.
Két régebbi samsung ram van benne....ezokra tudok csak gondolni
Ez érdekes. A lapnak bírnia kellene, olyan mintha nem kapna a cpu elég áramot.
Neg kellene nézni hogy everestben ingadozik e a cpu feszültség mert akkor a lap nem elég stabil, valamint emelni kellene a feszültségén egy kis lépéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!