Üdv,van egy procim Amd ryzen 2700x és van 1 videokarim nvidia Rtx2080 super, nos ez a kártya 140 fps -t kéne tudnia Warzoneban de nekem 70 fps em van és 40% on megy a gpu 30%-on,driverek és bios frissitve, mitől lehet ez?
fix 70? mennyi ramod van? milyen grafon? milyen felbontás? vsync on?
Szerintem valamit elnéztél amúgy, erősen kétlem, hogy a cpu 30%-on kipörgetne 70 fps-t
Azért pörög 40-50 százalékon, mert a cpu nem dolgozik elég gyorsan. A hardverek lineárisan dolgoznak, nem párhuzamosan, amíg a cpu számol addig a gpu vár arra hogy megtudja mit kell csinálnia.
Ha a cpu gyorsabban tudja tolni az adatokat mint ahogy a gpu ki tudja rajzolni amit kell akkor 100% gpu kihasználtságról beszélünk, ha a gpu rég végzett és még sehol az új frame akkor várnia kell, ilyenkor látod hogy <100% alatt van a kihasználtság.
A CPU kihasználtság sem túl hasznos ebben a formában, amikor azt írja hogy 30% akkor jó eséllyel arról van szó, hogy a magok harminc százaléka teljesen le van terhelve a többi meg nem csinál semmit, hasznosabb a magonkénti kihasználtságot figyelni - ennek is megvan az oka, nem mindent lehet párhuzamosítani, amit lehet többnyire azt is nagyon nehéz.
Azért írtam a cinebench tesztet, mert ott csak a cpu és a ram a faktor, ha bármelyikkel valami nem stimmel ott hamar kiderül, ha megcsináltad közelebb leszünk a probléma okához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!