Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Üdv,van egy procim Amd ryzen...

Vidákovics Szilárd kérdése:

Üdv,van egy procim Amd ryzen 2700x és van 1 videokarim nvidia Rtx2080 super, nos ez a kártya 140 fps -t kéne tudnia Warzoneban de nekem 70 fps em van és 40% on megy a gpu 30%-on,driverek és bios frissitve, mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
2020. szept. 23. 17:47
 1/7 A kérdező kommentje:
30%-on a cpu megy azt kihagytam a 30% után bocsi!
2020. szept. 23. 18:48
 2/7 anonim ***** válasza:

fix 70? mennyi ramod van? milyen grafon? milyen felbontás? vsync on?

Szerintem valamit elnéztél amúgy, erősen kétlem, hogy a cpu 30%-on kipörgetne 70 fps-t

2020. szept. 23. 19:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Más játéknál is ez a helyzet? Nincs fixálva az fps 70re?
2020. szept. 23. 19:13
 4/7 A kérdező kommentje:
nem néztem el semmit (kb adatot mondtam)! igen apex-nél is ez a helyzett, nincs vsinc bekapcsolva semmi ilyesmi 16gb ddr4 3200mhz
2020. szept. 23. 19:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha a gpu 99% kihasználtság alatt van akkor mindig cpu probléma van. Órajelet tartja, nem melegszik túl? Warzone 140+ fps hez elég ez a proci ha minden rendben vele. Másnál nem tapasztalsz furcsaságot? Cinebenchben hogy teljesít? Cinebench R15 ben 180+ single és 1800+ multicore a reális neki. Ha ennél kevesebb, de nem dobja le az órajelet akkor nézd meg hogy a memória xmp profilja be van-e kapcsolva, ha 2133 on jár az magyarázat lehet erre(bios frissítés után ezek a beállítások sokszor elvesznek).
2020. szept. 23. 19:43
 6/7 A kérdező kommentje:
az a gond a gpu csak 40 meg 50 % on pörög vmiért és nem tudok rá jönni miért? de amiket irtál tesztet elvégzem és a memoria óra jelet is ellenörzöm,
2020. szept. 23. 20:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért pörög 40-50 százalékon, mert a cpu nem dolgozik elég gyorsan. A hardverek lineárisan dolgoznak, nem párhuzamosan, amíg a cpu számol addig a gpu vár arra hogy megtudja mit kell csinálnia.

Ha a cpu gyorsabban tudja tolni az adatokat mint ahogy a gpu ki tudja rajzolni amit kell akkor 100% gpu kihasználtságról beszélünk, ha a gpu rég végzett és még sehol az új frame akkor várnia kell, ilyenkor látod hogy <100% alatt van a kihasználtság.

A CPU kihasználtság sem túl hasznos ebben a formában, amikor azt írja hogy 30% akkor jó eséllyel arról van szó, hogy a magok harminc százaléka teljesen le van terhelve a többi meg nem csinál semmit, hasznosabb a magonkénti kihasználtságot figyelni - ennek is megvan az oka, nem mindent lehet párhuzamosítani, amit lehet többnyire azt is nagyon nehéz.

Azért írtam a cinebench tesztet, mert ott csak a cpu és a ram a faktor, ha bármelyikkel valami nem stimmel ott hamar kiderül, ha megcsináltad közelebb leszünk a probléma okához.

2020. szept. 24. 04:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!