Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért tesznek vadonatúj...

Miért tesznek vadonatúj drága, akár gamer alaplapokra PS/2 portot?

Figyelt kérdés
Évek óta nem láttam új PS/2 billentyűzetet.
2020. aug. 24. 11:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Az a set-top-box más tészta, tényleg elég sok képcsöves tévé lehet még forgalomban"

Nem a képalkotási technikától függ.

A legtöbb szolgáltató ad dekódert ("set-top-boxot"), mert az a biztos. Oké, hogy sok tévé már ismer bizonyos kódolásokat, de a dolt tartalmakhoz való hozzáférést így is macerás biztosítani.

És a set-top-bpxba sem olyan költséges 1-2 kompatibilis kimenetet elhelyezni, biztos, ami biztos.

2020. aug. 24. 14:38
 22/26 A kérdező kommentje:
#20: Ezt (kivételesen) egyáltalán nem tartom számomra hasznos válasznak. Olyanokkal vádolsz benne, amikre egyáltalán nem utaltam. Ráadásul ez a stílus ismerős valamelyik korábbi kérdésemből. Nincs bajom a régi szabványokkal, ha még aktívan használják őket. A 3,5 mm-es jack pl. van vagy 50 éves, a 6,3 mm-es több mint 100. A PS/2-vel sincs semmi bajom, mindössze azt jeleztem, hogy már régen nem gyártanak ilyeneket, vagy legalábbis nem túl elterjedtek, erre is hivatkoztam, nem a korára. Éppenséggel az USB is 25 éves, a Bluetooth 15. Szó nem volt arról, hogy bármit ki kellene dobni csak azért, mert régi. Mint írtam (ha olvastad egyáltalán), nekem is ilyen van. Lassan ideje lecserélni, de nem ezért. Tehát válasz helyett csak vagdalkozol. A VGA-ra pedig már rég nem lenne szükség, ha a gyártók nem árasztanák el a piacot ilyen monitorokkal, holott nem hiszem, hogy nagyon megdrágítaná az eszközöket egy digitális kimenet. Érdekes módon az Nvidia és az AMD GPU-k (videokártyák) már évek óta nem támogatják a VGA-t. Azért nem vagy felháborodva? Hetente vannak itt olyan kérdések, hogy hogy lehetne a HDMI-t VGA-ra alakítani, mert csak az van a monitoron. Szóba sem került itt semmiféle felbontás meg képfrissítés, csak ideképzelted. A vállalati szférában pedig vehetnek továbbra is (gondolom még 100 évig) VGA felületű monitorokat, mert az Intel még támogatja, nincs itt semmi probléma, nincs rákényszerítve senki semmire. Szóval ezt a stílust ************** (ide képzelj egy káromkodást), és kapsz egy jól megérdemelt keresztet, ******.
2020. aug. 24. 15:33
 23/26 A kérdező kommentje:
Visszatérve a vállalati szférára, amikor megjelentek az LCD kijelzők, milliószámra dobálták ki a tökéletesen működő CRT monitorokat az általad nagyra tartott cégek.
2020. aug. 24. 16:29
 24/26 anonim ***** válasza:
Az itthon is ismert alaplapgyártók extrém effektívek, mivel még nem engedték el a csatlakozót ezért biztos kiszámolták, hogy pént veszítenének ha megtennék, így vagy úgy. Valszeg egyszerűbb rajtahagyni mint olyat tervezni amin van, meg olyat amin nincs, amit lehet mindig újrahasználnak, illetve régi szabvály, betonbiztos a gyártástechnika.
2020. aug. 24. 22:39
 25/26 A kérdező kommentje:
Lehet, mindenesetre köszönöm az értelmes válaszokat.
2020. aug. 24. 22:48
 26/26 anonim ***** válasza:
Azért mert hátha. Viszont én sokkal inkább hiányolom a soros, tűs portokat, az alaplapi PCI, IDE, és néhány esetben még az FDD csatit is.
2023. febr. 25. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!