Mennyire éri meg használt gépet vásárolni?
Sajnos akárhogyan is számolok, egy alap, nagyon belépő szintű gép is 180+. Ez nálam így néz ki:
i3 9100F/Ryzen 3 1200 25/18K
2x8 3000mhz ram/2x4 2666mhz
Merevlemez - 10K
SSD - 10K
Gépgház - 15K
Táp - 20-25K
Alaplap - 25K
Videókártya - 45-55K
Windowsot ha veszek az is plusz
összerakatás + szállítások
De legyen monitor is, amiből egy nagyon alap is 30K.
Így 230 alatt nem igazán állnék meg.
Hardveraprón megéri szerintetek pár alkatrészt normális, reális áron megvenni? Ha szinte mindent ott veszek, lefaraghatok akár 40 ezret is, ami elég jó lenne. Vagy akár egy ready kész konfigot.
Mennyid pénzed van a gépre?
Milyen monitorod van? Milyen játékokra és milyen felbontásra kellene a gép?
Eléggé megérheti. Én a második használt laptopom használom ami szerintem még rizikósabb mert itt nehezebben lehet bizonyos alkatrészeket cserélni vagy konkrétan lehetetlen. Megbízható eladó kell aki ad próbaranciát is és szerintem akkor jól ki lehet jönni. Egy 180 ezres gép amiben minden használt jóval erősebb lenne mint egy amiben minden új.
És ez még egész jól fejleszhető is.
A keret olyan 180, amivel baj nem is lenne, csak akkor külön rendelgetés, vigyem el összerakatni is mivel segghülye vagyok hozzá, windowsot nem szeretnék rá venni mert hatalmas lehúzás, tehát azt is valahogy rá kéne valakivel rakatnom feketén, ami még mindig megoldható.
Hogy mire kellene a gép? Huh.
Minecraft, Just Cause játékok, GTA San Andreas, GTA 4, cs soure, cs go, rainbow six siege, ilyesmik.
Főleg az ilyen felkapott fps címek fussanak jól (tf2, overwatch, cs sorozat, black ops 3, pubg (lite).
Igen, ezen vacilálok, hogy vegyek-e egy ready kész gépet valakitől garival, vagy csak pár alkatrészt vegyek használtan. Egyébként tv-m van, monitor nincs, de azt megoldom. Egyébként full hd, 75hz a cél most jelenleg. Nekem bőven elég lesz
Mióta van saját keresetem, azóta nem bajlódnék használt gépekkel. Soha nem tudni, hogy miért válik meg tőle a tulaj, illetve még jó szándékú eladó esetén sem tudhatod, hogy mikor fog a gép meghibásodni. A használt gépekre meg elég ritkán jár garancia.
Viszont a 180 ezerrel nagyon mellélőttél. Egy belépő szintű gép - ha a monitort nem számítjuk bele - 80 alatt bőven megáll. Ahol már 45 ezres grafikus kártya, meg SSD van, az elég távol áll a belépő szinttől.
Ha pedig egy korszerű teljesítménygépen akarsz használt alkatrészekkel spórolni, háááát.... te tudod, én inkább kicsit még hozzáspórolnék, és nem kéne azon rágódnom, hogy vajon a kétezer forinttal olcsóbban beszerzett RAM hibás-e, vagy hogy a háromezerrel olcsóbban megvett használt táp kinyírja-e majd az alaplapomat.
"windowsot nem szeretnék rá venni"
Pedig csak így lesz legális.
Persze, nem kötelező mindenkinek a tisztességes utat választani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!