Miért csinálja ezt a gépem? (Részletek lent)
Néhány héttel ezelőtt rendeltem bele +8gb ramot a meglévő 8 gb mellé. Azóta az alaplap azt csinálja, hogy néha nem olvassa be mind a 16 GB ramot, magát a modulokat érzékeli , de néha kiírja, amikor belépek a BIOS-ba, hogy single-channel módban van dual-channel helyett. Amikor betöltődik a rendszer, akkor meg a rendszer tulajdonságoknál írja ki, hogy 16 GB van összesen, de csak 8-at tud felhasználni belőle. Ezt azért tartom érdekesnek, mert az operációs rendszer, és a processzor is 64 bites. Ilyenkor általában egy kényszer-újraindítás hatására hajlandó átváltani dual-channel módba. Semmi más gond nincs egyébként a ramokkal, csak ez, kékhalál sincs, semmi. Van valakinek tippje, hogy mi okozhatja a gondot? Én már kipróbáltam mindent, ami okozhatja:
-Leellenőriztem mindkét modult, külön-külön, 2 slot van, és kipróbáltam minden lehetséges kombinációt, mindkettő normálisan be van a helyére rakva.
-BIOS frissítések ellenőrizve
-A BIOS-ban visszaállítottam mindent alap értékre
-KB 2 hete portalanítottam le mindent a gépben, szóval az se lehet, hogy be volt porosodva a helye, és azért ingadozik állandóan.
A gépem adatai:
-Alaplap: Asrock 760 GM-HDV
-Processzor: AMD FX-8350
-RAM: 2 darab Kingston hyperx fury 8 GB ddr3 1866 Mhz
-Videókártya: MSI GTX 1050 TI 4 GB
-Operációs rendszer: Windows 10 pro 64 bit
-Tápegység: FSP hexa+ 400W
Ne közvetlen egymás mellé rakd be őket, hanem egyforma színű slot-ba.
Sok esetben a DIMM1 és a DIMM3 alkot egy "párost"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!