Intel Core i5-2500K OC?
A kérdésem mindőssze annyi lenne, hogy milyen magasra érdemes felhúzni illetve meddig biztonságos.
Eddig 4,1 re húztam fel, de azért érdekelne, hogy mennyit lehet ki húzni a fenti CPU-ból.
Egyébként GTX 1660 OC videó kártyát kell kiszolgálnia ha lehet még húzni és érdemes is akkor légyszíves írjatok pontos számot frekvenciában illetve, hogy kell-e mellé feszültséget állítanom vagy hagyjam a francia és új CPU.
Egyébként játék utáni hömérséklete a CPU-nak 50fok volt 3,7ghz-en
most 4,1-en 60fokra tornázta fel magát.
Az élettartam csökkenés nem nagyon érdekel mert elég régi és le kellene cserélném de ha már lehet addig kihasználom.
Felhasználása 244 Hz-es HD kijelzőn pubg, csgo, R6, dayz.
Viszont esetleg még annyit ha segítenétek, mire figyeljek(GHz, magok száma...stb) hogy a lehető legjobb legyen ár érték arányban.
A Pénztárcám maximum annyit szánna rá mint a gtx 1660 oc-ra.
Ha az utóbbi, akkor
AMD RYZEN 5 3600 BOX - 57.990 - 3év
GIGABYTE B450M DS3H - 23.500 - 3év
G.SKILL Aegis 8GB DDR4 3200MHz F4-3200C16S-8GIS 10.601 Ft-tól
vagy
MSI B450 TOMAHAWK MAX - 37.990 - 3év
AMD RYZEN 5 1600 "AF" BOX - 39.500 - 3év
G.SKILL Aegis 8GB DDR4 3200MHz F4-3200C16S-8GIS 10 601 Ft-tól
8. Válaszoló
Tudom, megnéztem és 4,5 a biztonságos de mivel nem vagyok perfect angol (angol oldalon néztem) ezért megkérdeztelek titeket is.
3,8-3,9-4,1 lépésekben haladtam fokozottan figyeltem a hőmérsékletre.
Viszont a 3,9-4,1 közötti lépés közben felvittem a feszültséget is mert az oldalokon azt találtam, hogy szükséges lehet OC-nál és én be is állítottam az ajánlott OC feszültség alá 1 tizeddel ami igazából csak 0,05 századot jelent. (nem biztos, hogy jó számokat mondok de kb olyan arányban emeltem a feszültséget ahogy a GHz-et.)
Viszont 3,9 ig probléma nélkül elbirta az alap fesz]ültség beállítással.
Esetleg még ezekre ha tudtok válaszolni megköszönném (ha már vennem kell új procit addig meg szeretném tornáztatni)
Milyen magas az a fok ameddig elmehetek? A tiltás automatára volt állítva a biosba de én lentebb vittem, hogy megkímléjem ha véletlen valamit elrontok. (70 fok ot jelöltem meg)
Az ajánlott 4,5 GHz fölé ne menjek akkor se ha jó a hűtésen? -(nem tudom, hogy lehet-e a fölé vinni)
Ha el rontok valamit, a procin kívül bánhatja valamelyik hardverem?
Köszönöm az eddigi válaszokat és előre a többit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!