Ez lehúzás lenne a PCX részéről?
Egyik ismerősöm rendelt, vagyis rakott össze magának néhány hete egy PC-t a PCX-en.
Fél-laikusként nem tudta, hogy kell e neki BIOS így kért azt is.
Ma örömében megmutatta a teljes konfigról kapott email összeállítást, ezt megnéztem és láttam hogy a BIOS frissítés teljesen felesleges volt.
Ennek ellenére levették róla a 3000 forintot a frissítésre.
Szóval ez a PCX-nél úgy működik, hogy aki nem ért hozzá az fizessen?
Mert hogy semmilyen tájékoztatást nem kapott arról, hogy 'hé te hülye neked nem kell kidobnod 3 ezret BIOS frissítésre, mivel már alapból a legújabb verzióval rendelkezik az alaplapod.
Szerintem ez egy elég gusztustalan fillérbäszó lehúzás a webáruház részéről.
Egyértelmű lehúzás akkor lenne ha a boltban beszélték volna rá. (bár ha van frissebb bios akkor ebben az esetben sem feltétlenül és itt most nem csak a CPU működőképességére gondolok)
Ha volt egyetlen egy frissebb bios is a gépre kiadva (függetlenül attól mivel jött az alaplap) akkor simán lehet hogy fel is került rá. (Itt benézhették a verziót simán, vagy leszarták meg se nézték és csak feltolták a legújabbat ami eleve fent volt) Nyilván ha a gyártó honlapján csak 1 bios verzió volt fent akkor gáz a helyzet.
Az eladónak nem hiszem hogy vizsgálnia kell hogy te mire szeretnéd és hogy használni a gépet, megrendeled, azt szeretnéd (mert csak) nem ismerem a PCX gép össze rakóját de ha pld egyértelműen nem kompatibilis eszközök belecsúszank (nyilván a PCX hiábja miatt) azért elvárható hogy szóljanak de attól hjogy valaki rendel egy integrált cpu-s alaplapot 2080TI SUPER MEGA stb videókártyával nem hiszem hogy a bolt vagy a szervizes feladata lenne (webshopos megrendelés esetén)hogy mérlegeljen vagy kérdéseket tegyen fel. Nyilván te valamiért kérted a bios frissítést, hogy miért az nekik tök mindegy. Szóval szerintem igen elbaszta a PCX valahol de a szándékos lehúzás lehet kicsit erős.
"sokan fel sem fogták mit kérdeztél"
én pont fordítva látom...
szerencsétlen kérdező veri magát itt hogy lehúzták az ostoba haverját egy menü árával. közben meg Ő RENDELTE MEG és frissítették is a lapot.
és ahogy már írtam egy átlagos gép árának 1% ez az összeg. egy normális gamer gépnél meg jóval kevesebb. gyakorlatilag óránként változik ennyit egy gép ára.
A vírushelyzet miatt meg sokkal nagyobb a fluktuáció...
Lehet hogy délután 5-6 ezerrel többért kapod meg ugyanazt a konfigot mintha reggel rendelted volna meg, mert annyit változtak az árak.
én például este összeraktam, másnap reggel ránéztem és csak a proci 4000-el volt olcsóbb! Meg is rendeltem gyorsan! :D
Aztán amikor jött a lezárás az egész konfigomat 42ezerrel drágábban tudtam volna megrendelni.... 42!
ennyire változó árak mellett egy 3000 forintos elvégzett munka miatt nyafogni gyerekes ostobaság.
és különben is nem itt kellene verni az asztalt hanem elmenni a pcx-hez!
ebből látszik, hogy mennyire nem tudod miről beszélsz és ennyire kis infantilis elkényeztetett picsgó gyerek vagy. Ha van vér a pucádban akkor nem itt sírnál hanem már rég letoltad volna a pcx-eseket telefonon vagy mailben
Csak azért annyi eszed meg van, hogy tudod, hogy kb 4 másodperc alatt tennének inasba a telefonban és nem akarsz beégni, úgyhogy inkább itt húzod az agyunkat a sületenségeiddel.
tudom, tudom elvekről van szó! :DDDDDD
de ha megrendelte akkor mit magyaráz hogy nem is kell?
"Ha gyárilag a legfrissebb biosszal érkezett akkor lehúzás"
és honnan tudjuk hogy mivel érkezett meg a pcx-hez? nem voltunk ott amikor kivették a dobozból!
"Tehát a kérdezőnek az a baja, hogy a PCX 100%-ban teljesítette a megrendelést"
igen :D
"sorozatszám alapján meg tudod nézni a gyártási időpontot, abból meg azt hogy melyik biosszal rakták össze. Ha ezeket az adatokat megírod a gyártónak ő is meg fogja mondani,"
erre mondom, hogy foglalkoztak a dologgal, megnézték - akármelyik módszerrel is - hogy mi van a lapon és ha kellett frissítették.
tehát jogosan jár a pénz a pcx-nek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!