Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez lehúzás lenne a PCX részéről?

Ez lehúzás lenne a PCX részéről?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm rendelt, vagyis rakott össze magának néhány hete egy PC-t a PCX-en.

Fél-laikusként nem tudta, hogy kell e neki BIOS így kért azt is.

Ma örömében megmutatta a teljes konfigról kapott email összeállítást, ezt megnéztem és láttam hogy a BIOS frissítés teljesen felesleges volt.

Ennek ellenére levették róla a 3000 forintot a frissítésre.

Szóval ez a PCX-nél úgy működik, hogy aki nem ért hozzá az fizessen?

Mert hogy semmilyen tájékoztatást nem kapott arról, hogy 'hé te hülye neked nem kell kidobnod 3 ezret BIOS frissítésre, mivel már alapból a legújabb verzióval rendelkezik az alaplapod.

Szerintem ez egy elég gusztustalan fillérbäszó lehúzás a webáruház részéről.

2020. júl. 23. 22:01
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%

"kérdésben egyértelműen leírtam, hogy NEM indokolta semmi a BIOS frissítést mivel az adott összeállítás már a legutolsó és egyben a legújabb BIOS update-el rendelkezett."

A kérdésben sehol sem említed, hogy az adot laphoz NINCS legújabb BIOS!

Tájékoztatás elmúlasztásával vádolod a PCX-et, miközben te dettó.

2020. júl. 23. 23:08
 12/29 A kérdező kommentje:

"ezt megnéztem és láttam hogy a BIOS frissítés teljesen felesleges volt."

Lehet itt kukacoskodni meg szándékosan félreértelmezni a dolgokat.

Akinek ez nem elég egyértelmű az szövegértelmezési problémákban szenved, vagy szándékosan védi a PCX-et (elvből, hivatásból, vagy akármiből).

De mindegy hagyjuk is, ezek szerint nyugodtan ki lehet dobni szutykos 3 ezer forintot a semmire egy számítástechnikai webáruháznak.

Támogassuk őket, hisz biztosan megérdemlik :)

2020. júl. 23. 23:19
 13/29 2*Sü ***** válasza:
43%

> Senkit nem akarok bántani szövegértelmezés miatt, de a kérdésben egyértelműen leírtam, hogy NEM indokolta semmi a BIOS frissítést mivel az adott összeállítás már a legutolsó és egyben a legújabb BIOS update-el rendelkezett.

De ezt mégis honnan tudod? Megnézted a BIOS verziószámát még a boltban a frissítés előtt? Vagy honnan?

Meg most megnéztem ezt a „gépösszerakó” oldalt. (Nem túl felhasználóbarát megoldás.) Mindenesetre ez a BIOS frissítés *bármelyik* választott alaplap esetén egy opció. Hogy most történetesen a konkrét esetben milyen alaplapról van szó, az tehát indifferens.

> Egyébként azt is megértem, ha vannak itt PCX alkalmazottak, és elhivatottságból védelmezik a munkaadójukat.

A kérdés attól is független, hogy konkrétan melyik cégről van szó.

> Szóval ha azt nézzük napi egy hozzá nem értővel számolva az évi szinten 1 millió plusz bevétel csak azért, mert a PCX semmilyen tájékoztatást nem ad a vásárlóknak BIOS frissítés ügyileg.

Egy mobiltelefont árusító bolt sem ad semmilyen tájékoztatást arról, hogy mi az a GPS, és szükséged van-e rá. Meg egy autóbolt sem ad tájékoztatást arról, hogy mi az a központi zár és szükséged van-e rá. Vagy legalábbis nem feltétlenül, illetve nem kötelessége. Az nyilván tekinthető alapértelmezettnek, hogy ha valaki megrendel egy terméket vagy szolgáltatást, akkor tisztában van vele, hogy mit rendelt meg. Ha nem, akkor a megrendelő a hunyó.

~ ~ ~

A konkrét gépösszerakó oldal esetén esetleg még azt lehet kritikával illetni, hogy a BIOS frissítés alapértelmezett bekapcsolt. Ez már inkább határeset, bár törvény nem tiltja. De itt is azért mégiscsak a megrendelő felelőssége, hogy egy rendelési űrlapot az igényei szerint töltse ki, tudja, hogy mit akar, és ennek megfelelően válasszon ki tételeket. Ha nem tudja, hogy egy-egy megrendelt tétel mit is takar, akkor lehetősége van utánaolvasni, megkérdezni egy hozzáértőt, sőt akár magát a PCX-et. Van nekik email címük, meg gondolom közösségi oldalon is fenn vannak.

2020. júl. 24. 00:03
 14/29 anonim ***** válasza:
mennyi volt a gép?
2020. júl. 24. 01:35
 15/29 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha leírtal volna az alaplap nevét gyorsan pontot lehetet volna tenni a kérdésre....
2020. júl. 24. 01:39
 16/29 anonim ***** válasza:
39%

Naszóval ha kérsz BIOS frissítést akkor az azt jelenti, hogy megnézik melyik BIOS van a lapon, aztán megnézik van-e annál frissebb. Ha nincs akkor nincs.

de a lényeg, hogy FOGLALKOZTAK VELE!

tehát az ha kifizettetik jogos! - főleg ha meg volt rendelve! tehát nem volt rejtett költség, a számlán, gépösszerakóban, stb ott volt a BIOS frissítés ára.

Elviszed a kocsidat szervizbe hogy kiégett az egyik fényszóró. Szétszedik, megnézik, de nem volt kiégve az izzó, csak kilazult a villamos kötés. Akkor a te logikád szerint nem kellene fizetni semmit pedig közben meg elszúrtak rá 2 órát mire szétkapták a lámpa körül hogy mi van, hol a hiba, kimérték, megnézték a biztosítékot, stb. Jól van az úgy, hogy nem fizetsz nekik, mert megnézték azt amit kértél hogy nézzenek meg?

és egy 300k-s gépnél nevetséges az 1%-án vitatkozni!

Meg kellene őket kérdezni, hogy hány olyan gép van ami összerakás után nem indul el és még szívnak vele 1-2 órát mire sikerült életet lehelni bele és ezt nem számlázzák ki.

nem akarom őket védeni, biztos vannak olyan esetek amikor kevés munkával behúznak 1-1 bios frissítés árat, de tuti, hogy nem ezekből az összegekből fognak meggazdagodni.

Gondolom egy 1 millás gépen van azért margin bőven...

2020. júl. 24. 01:46
 17/29 anonim ***** válasza:
41%

ja amúgy én totál laikuskén ki tudtam guglizni hogy kell-e BIOS frissítés... nem kellett, megrendeltem az alkatrészeket és össze is raktam magamnak a gépet. - műxik fél éve a cucc hibátlanul!

ha te akkor nagy májer vagy és misézel itt nekünk az okosságokról akkor miért nem raktad össze te a haverod gépét?

2020. júl. 24. 01:51
 18/29 Alex Fly ***** válasza:
44%
Nem lehúzás. A haverod pontosan azt kapta, amit megrendelt.
2020. júl. 24. 05:17
 19/29 anonim ***** válasza:
73%
Nem lehúzás szerintem sem, mert náluk megvan, hogy gépösszerakás ennyi, BIOS frissítés annyi. Amúgy nekem ez a furcsa, hogy ezért pénzt kérnek. Én már 5. gépemet használom, de még mindig ingyen rakták össze nekem, és nem is egy helyen vettem mindet.
2020. júl. 24. 08:08
 20/29 anonim ***** válasza:

Ha nincs mit frissíteni, szerintem lehúzás.

Én már csak azért is írnék neki, hogy ha pl v01 verzió van csak, és azzal jön az alaplap akkor miért fizettem én 3ezret.

Amúgy tényleg poén, hogy sokan fel sem fogták mit kérdeztél.

2020. júl. 24. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!