Gépet szeretnék összerakatni. Ez a konfiguráció megéri? Kompatibilisek az alkatrészek?
Processzor:
Videokártya: [link]
Ram: [link]
vízhűtés:
Tárhely:
Gépház: [link]
Tápegység:
Alaplap:
Kompatibilisek de nem éri meg.
Egyrészt az LGA1151 zsákutca, másrészt a vízhűtés illetve az a tápegység felejtős.311K ha jól számoltam.
Inkább ezt venném:
MSI B450M PRO-VDH MAX
AMD Ryzen 5 3600
Patriot PV48G300C6K 2x4GB 3000MHz DDR4
Kingston A2000 250GB
Toshiba 1TB SATA3 64MB P300 Performance.
VGA-nak meg kerettől függően, szerintem megéri a felárat egy RTX 2060S a simával szemben.
Be quiet! 400W System Power 9
Signum TG1.
Én nem látom a processzort az alaplap támogatási listáján... (Lehet, hogy vak vagyok?)
I5-9600KF sehol sincs
Az alaplap:
nem támogatja a választott processzort:
bár ugyanaz a nevű foglalat, de a processzor újabb széria:
A választott Intel Core 9xxx processzor-szériához már 300-as szériájú chipset dukál - ráadásul mivel K-szériás, azaz szorzózármentes, csak a Z390-es chipkészlettel lehet túlhajtani.
A tápegység terhelhetőség szempontjából - ha nem hajtod túl - feleslegesen túlméretezett - a videokártya gyártója is csak 500 W-osat javasol:
, de egy 450 W-os terhelhetőségűvel is beérné (ha nem lenne túlhajtva a processzor) - minőségileg meg nem épp gamer gépbe illik:
1-es vagyok, bocsi a CPU-t benéztem kicsit.
LGA1151V2-es alaplap kell hozzá, bár ha az alaplap gyártó oldalt nem nézed meg mielőtt összeválogatod akkor jobb ha inkább szakfórumokra hagyatkozol.
Persze itt is kapsz segítséged, de ha meg szeretnéd érteni a miérteket akkor az alapja a sok-sok utánajárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!