Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gépet szeretnék összerakatni....

Gépet szeretnék összerakatni. Ez a konfiguráció megéri? Kompatibilisek az alkatrészek?

Figyelt kérdés

Processzor:

[link]

Videokártya: [link]

Ram: [link]

vízhűtés:

[link]

Tárhely:

[link]

Gépház: [link]

Tápegység:

[link]

Alaplap:

[link]

2020. júl. 23. 17:36
 1/6 anonim ***** válasza:
76%

Kompatibilisek de nem éri meg.

Egyrészt az LGA1151 zsákutca, másrészt a vízhűtés illetve az a tápegység felejtős.311K ha jól számoltam.

Inkább ezt venném:

MSI B450M PRO-VDH MAX

AMD Ryzen 5 3600

Patriot PV48G300C6K 2x4GB 3000MHz DDR4

Kingston A2000 250GB

Toshiba 1TB SATA3 64MB P300 Performance.

VGA-nak meg kerettől függően, szerintem megéri a felárat egy RTX 2060S a simával szemben.

2020. júl. 23. 17:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Be quiet! 400W System Power 9

Signum TG1.

2020. júl. 23. 17:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én nem látom a processzort az alaplap támogatási listáján... (Lehet, hogy vak vagyok?)

[link]

I5-9600KF sehol sincs

2020. júl. 23. 17:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az alaplap:

[link]

nem támogatja a választott processzort:

[link]

bár ugyanaz a nevű foglalat, de a processzor újabb széria:

[link]

A választott Intel Core 9xxx processzor-szériához már 300-as szériájú chipset dukál - ráadásul mivel K-szériás, azaz szorzózármentes, csak a Z390-es chipkészlettel lehet túlhajtani.

A tápegység terhelhetőség szempontjából - ha nem hajtod túl - feleslegesen túlméretezett - a videokártya gyártója is csak 500 W-osat javasol:

[link]

, de egy 450 W-os terhelhetőségűvel is beérné (ha nem lenne túlhajtva a processzor) - minőségileg meg nem épp gamer gépbe illik:

[link]

2020. júl. 23. 18:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Combos proci, combos videokartya, vizhutes, 1tb SSD, es akkor egy ilyen oskovulet alaplap?!
2020. júl. 23. 19:45
 6/6 anonim ***** válasza:

1-es vagyok, bocsi a CPU-t benéztem kicsit.

LGA1151V2-es alaplap kell hozzá, bár ha az alaplap gyártó oldalt nem nézed meg mielőtt összeválogatod akkor jobb ha inkább szakfórumokra hagyatkozol.

Persze itt is kapsz segítséged, de ha meg szeretnéd érteni a miérteket akkor az alapja a sok-sok utánajárás.

2020. júl. 23. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!