Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a táp kompatibilis ezzel a...

Ez a táp kompatibilis ezzel a géppel?

Figyelt kérdés

Úgy döntöttem veszek egy Chieftec CTG 500-as tápot, de

szétszedtem a gépemet és meglepődve láttam, hogy a mostani tápegységemből ami az alaplapra csatlakozik kábel, az csak 4 tűs, pedig az alaplapon 8 tűs csatlakozó van.

Egyébként ez pont olyan, mint amit a videókártyába van rakva.

Tehát ha jól sejtem egy 4 tűs processzor csatlakozó van rádugva a videókártyára.

Az alaplapi csatlakozó, ha jól láttam 24 tűs, de az egyik hiányzik, vagyis oda nem ment kábel, ha jól láttam.

Egyébként van a gépben egy ssd, sshd és egy hdd is.

Gondolom az újfajta sata kell az ssd és sshd-hez, mivel ezek kb fél évesek, tehát oda 5 tűs csatlakozó kell.

De a kérdésem az, hogy ha megveszem ezt a tápot, akkor az jó lesz ehhez a konfighoz?

Asrock H97 Anniversary Alaplap

2x4gb DDR3 1600mhz Corsair Vengeance ram

i5 4590 proci

R7 260x videókártya

Egyébként most egy 400w-os táp vígan bírja a teljesítményt, úgyhogy a táp-bxzik kíméljenek, akik szerint 600 w alatt nincs táp.

2015. nov. 27. 09:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Ne keverd a 8 (jellemzően 4+4) pines ATX csatlakozót a 8 pines (6+2)PCI-E tápkábellel.

Az alaplapok működnek akkor is, ha a 8 pines ATX csatlakozóba 4 pines táp van kötve, csak magasabb terhelésen lehetnek gondok. A tudnivalókat az alaplapok ézikönyve tartlamazza.

A kinézett tápegység elegenddő csatlakozót tartaalmaz. Még többet is mint amire szükséged van.

A csatlakozók bolondbiztosra tervezettek. Ha valamelyik nem akar belemenni valamelyik aljzatba, akkor nem erőszakoljuk, nem faragjuk, mert akkor nem oda való.

2015. nov. 27. 10:02
 2/2 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

4 tus van a vga dban? 2x2 es ami "proci csatlakozo"

nemtudom milyen a geped de regen 1x4 es molex/periferia csati is ment vga kra

pl fotok nem artototak volna...

amugy mit foglalkozol a regi tapodal es a regi gepedel?

ha most uj tapot es uj gepet veszel

a ctg 500 kompatibilis azzal amit irtal

van ezen 8pin es ATX12V/EPS (#1 es altal emlitett 4+4 modon)

24pin is van rajta

es van rajta 2db 6+2pin pcie csati is

molex/periferia

es .

sata

csatlakozok is vanak rajta

szoval ha nem egy pentium 1 elotti gepalkatreszt is rakotnel nem lesz gond, nem is kelene uj gepbe sok eves alkatreszt tenni ami modern szabvanyokhoz mar nem illik (megazunt tamogatasa)

2015. nov. 27. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!