Milyen gépet vegyek torrentezésre?
Csak egy teljesen alap gép kell amiben van egy 64+gb-os ssd a rendszernek meg egy 2 tb-s hdd a torrenteknek. A legjobb lenne egy mini pc ami elfér az asztalon vagy a másik gépen.
Összeraktam a legolcsóbb gépet az ipon-on, de az is 60+ ezer én mag max. 25 ezret szánok rá (ssd-vel, hdd nélkül / hhd-vel max. 35 ezer.)
Használt is jó.
Itthon van olyan sd kártya amin előretelepített rendszer van. pl:
így csomagban megkapsz mindent. első indításnál pedig kiválaszthatod a raspbian-t és az fog települni. onnantól már nem olyan nehéz a dolog.
"átlátható mint a windows"
Ez azért elég relatív dolog. Én sok éve asztali rendszernek is linuxot használok, szóval számomra sokkal átláthatóbb, mint bármelyik windows. Ellenben aki nem használt még semmilyen linuxot, hiába a grafikus felület (XFCE van rajta alapból ha jól emlékszem), lehet nem lesz annyira triviális. Mint ahogy számomra sem az egy windowsos gép.
Tehát: átláthatónak átlátható, de szokás kérdése. Nyilván ha Androidról iphone-ra váltanál az sem lenne átlátható azonnal, de ha elkezded használni, akkor ráérzel a logikára. Szóval ezt is megkell szokni majd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!