Milyen gépet vegyek torrentezésre?
Csak egy teljesen alap gép kell amiben van egy 64+gb-os ssd a rendszernek meg egy 2 tb-s hdd a torrenteknek. A legjobb lenne egy mini pc ami elfér az asztalon vagy a másik gépen.
Összeraktam a legolcsóbb gépet az ipon-on, de az is 60+ ezer én mag max. 25 ezret szánok rá (ssd-vel, hdd nélkül / hhd-vel max. 35 ezer.)
Használt is jó.
minimál linux szerver (pl. debian, ubuntu) fölé is tudsz telepíteni akármilyen asztali környezetet (én pl az xfce-t javaslom, eléggé hasonlít a régebbi windowsokra (xp,7) a szerkezete, logikája).
Sőt, a legújabb R.pi 4-re már rámegy a full desktop ubuntu is, bár a 4GB ennek már egy kicsit neccesebb, de simán elmegy rajta.
Torrentezni azon is lehet, elég sok, minden igényt kielégítő linuxos torrentkliens van, a kedvencem a transmission, amit páran említettek már korábban.
Hogy hogyan kell ezeket megcsinálni: javaslom a google-t, én is így tanultam meg ezeket.
Most néztem egy videót és látom, hogy van saját rendszere. Az jó?
Alapból rajta van a gépen vagy fel kell telepíteni rá mint a windows-t?
Sőt, konkrétan az R.pi-hez kifejlesztett debian alapú OS-nek is van grafikus kezelőfelülete
A win xp sem volt sokkal szebb ennél...
Akkor ha ezt megveszem akkor azon rögtön rajta van a rendszer és tudom használni?
USA-ban élek kérdező, egy itteni boltból rendeltem az R.pi 4-et. Arra alapból telepítve volt a Raspbian OS. Fogalmam sincsen, h a magyar forgalmazó(k) hogyan árulják a az R.pi-t. Dobj egy emailt vagy telefont a boltnak.
11, 14, 17 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!