Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 0% HDD kondíció?

0% HDD kondíció?

Figyelt kérdés

Két hete még 100%-os volt a kondíció, amikor néztem.

Előző hdd-m fizikai szektorhibás lett mert gyakran elment az áram a laptoptól és lekapcsolt, most viszont egyszer sem történt meg, szóval nem értem mitől lehet. HD Sentinel nulla napot jósol amíg még élni fog, elvileg 540 hibás szektor található rajta. Teljesítménynek 100%-ot ír.

Mi történhetett vele?

2020. júl. 19. 02:54
 1/7 A kérdező kommentje:

Ami még kimaradt:

Ma Steam-en míg letöltöttem egy játékot magától újraindult háromszor a laptop, automatikus javítás, majd bekapcsolt.

Viszont semmivel nem lett lassabb a rendszer, legalábbis nem észrevehető.

2020. júl. 19. 02:56
 2/7 Derwer ***** válasza:
83%

Lehet a tápellátás nem stabil, mégha nem is áll le.

De lehet csak egyszerűen hibás darab.

Garanciáztasd.

2020. júl. 19. 02:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Az a probléma hogy ez már egy több éves HDD, ami egy másik laptopban állt, nem volt használva kb semmit, és már rég nem garanciás..
2020. júl. 19. 03:03
 4/7 Derwer ***** válasza:
100%

Akkor szívás, kuka...

Ha ebben a gépben ez a második döglött winyo, akkor érdemes nyomozni hogy vajon mennyire a gép maga az oka a dolognak.

2020. júl. 19. 03:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A 0% azt jelenti, hogy maga a SMART is halottnak véli (a Sentinel egy szigorúbb eljárás alapján számol). Ilyenkor specifikáció szerint még 24 órát működik a HDD, hogy adatmentést lehessen végezni. Ekkor és csakis ekkor lehet gariztatni a HDDt, de említetted, hogy nem garis, így ezt cserélni kell.
2020. júl. 19. 08:13
 6/7 EagleHUN ***** válasza:

Az összes ilyen ellenőrző és teszt program a SMART -ból is olvas ki hibákat.

Viszont a SMART -ba tévesen is beíródhatnak hibák!

Nálam például egy roszabb minőségű sata kábel többször is kicsúszott működés közben az SSD -mből a rezgések hatására (asztali gépben történt) és ez adathibákat írt be a SMART -ba, mert pl írási művelet közben is csúszott ki. Onnantól kezdve a windows figyelmeztetéseket dobált és a Sentinel is csak 60% -osnak jelezte.

De tudtam hogy nincs baja az SSD -nek így simán tovább használtam.

A kábelt kicseréltem jó minőségű fémcsatlakozósra.(A windows figyelmeztetést meg kikapcsoltam.) Sentinellel időnként ránéztem a SMART -ra hibák száma nem nőtt tovább!

(Eredeti sentinellel lehet eltolást is beírni a SMART ban egy egy adatra így "kinullázva" az adott hibát.)

Szóval kérdező azok a nem várt leállások és kikapcsolások az elektromos ellátás hibából adódóan simán beírhattak hibákat, főleg ha mondjuk írás másolás közben történtek.

Ha megszüntetted a probléma forrását és figyeled a SMART -ot hogy nem változik többé.

Jó lenne tudni mit írt be a SMART melyik pontjánál és mit regisztrált.

Továbbá ugyanez a szituáció lehetséges pepitában is, amennyiben a HDD -hez nem megfelelő driver van telepítve az is okozhat hasonló gondot.

2020. júl. 19. 08:51
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne kukázd, torrentre még tökéletes.
2020. júl. 19. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!