Az hogy egy èv alatt 10%-ot csökkent az SSD-m kondíciója ès újonan is már 98%-on volt normális dolog?
2018 decemberèben vettem egy 120GB-os Kingston A400 SSD-t. Amire a hdd sentinel mikor feltettem rá a rendszert is már 98%-ot írt majd ez mostanra további 10%-ot esett.
261 nap 15 óra üzemidővel ès 9,26 TB írt adatmennyisèggel.
Volt olyan iroda is, ahol 30 darab közül 10 romlott el kb egy év után, szóval mentsd le a fontos adataid róla.
Nekem is ilyan van, remélem az enyém azért tovább fogja bírni.
Nekem néhány nap után lett 99 %os a kondíciója.
Kingstonnal nekem is ez a tapasztalatom, de a hdsentinel eleve felhívja rá a figyelmet, hogy ssd-nél mást jelent a kondíció:
"Másrészt mint ismeretes, az SSD memóriacellái csak korlátozott számú írást viselnek el. A legtöbb SSD-nél van egy általános érték, ami meghatározza, hogy mennyire vannak a cellák elhasználódva. A Hard Disk Sentinel (hacsak nincs más hiba), a szöveges értékelésben is erre hivatkozik, mint általános, a kondíciót megatározó értékre."
Én azt mondom töltsd le a Kingston saját szoftverét és nézd meg mit ír:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!