Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért csinálja ezt?

Miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés

Kb egy hete vettem új videókártyát és elkezdtem warzoneozni. A legalacsonyabb beállításokon olyan 50-60 fps-el ment úgy hogy a videókártya 20-30 a processzor 80%-on pörgött és nem volt semmi gond. De két napja azt csinálja hogy megy rendesen ahogy az előbb leírtam majd 15-20 másodpercre felugrik a videókártya kihasználtsága 99%-ra és akkor csak 10 fps-el megy. Utánna 5 percig megint rendesen. Miért van ez? Mivel lehetne orvosolni? Okozhatja a tápegység?

Videókártya: gigabyte geforce gtx 1650 4gb

Processzor:Intel core i3-4170

Tápegység:egy régi 400 wattos Chieftec

( Tudom hogy a processzor gyenge a videókártyához de azért vettem ezt a kártyát mert később a processzort le szeretném cserélni egy 9100f-re.)

2020. júl. 11. 10:35
 1/5 anonim ***** válasza:
A táp sem valami erős. Bottleneck-el a géped, ha lecseréled azt a procit, az i3 9100f nem fog belemenni abba az alaplapba, szóval akkor már le kell cserélned az egész alaplapot is, akkor már lehet jobban megéri egy ryzen 5 1600-as proci, aztán ott van még, hogy a memória milyen fajta benne és hány gb? lehet ddr3, akkor az is csere
2020. júl. 11. 11:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy akkor minden csere úgy is terveztem de az még nem most lesz. Nincs erre valami más megoldás? Az első pár napban nem csinálta ezt.
2020. júl. 11. 11:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Hofokokat nezd, lehet rossz a szellozese a hazadnak
2020. júl. 11. 13:22
 4/5 A kérdező kommentje:

Le van véve az oldala. A videókártya 45 fok környéke a proci 60.

Utánna olvastam most ennek a bottleneck-nek és az a fura hogy a processzor nincs 100%-on hanem a videókártya. De ha a feladatkezelőben megnézem azt írja ki hogy a videókártya 0%-on üzemel pedig az MSI afrerburner 99-et ír ki és nagyon be is laggolok. Úgyhogy az az érdekes hogy a videókártya nincs leterhelve mégis 100%-ot ír ki.

2020. júl. 11. 15:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Még az lenne a kérdésem hogy a gyenge táp okozhat e ilyesmi problémát?
2020. júl. 11. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!