Mitől lehetnek fps dropjaim játék közben? Már majdnem mindent próbáltam.
Közel egy éves a laptop, renszerkövetelmények alapján simán kellene mennie, és fut is rendesen egyébként, de játék közben félpercenként/percenként lemegy vagy 10re az fps-em. Mióta megvan ezt csinálja és például a cs:goban is, ami azért nem zabálja a gépet.
Már kitakarítottam a szellőzőket, vírust kerestem, levettem a játékok grafikáját, háttérben futó alkalmazásokat kapcsoltam ki, letöröltem néhány fölösleges programot, töredezettség mentesítettem, RAM-ot vettem bele, letöltöttem a legfrissebb videókártya drivert meg még nem tudom miket csináltam, de semmi nem oldotta meg.
Feladatkezelőt néztem játék közben, és ezért vettem bele RAM-ot mert az kevésnek találtam, de ezen kívül azt vettem észre, hogy amikor így belagol, a processzor sebessége, kihasználtsága és az aktivitása a grafikonon egy kis időre lecsökken, jelentsen ez bármit. De talán akkor processzor ügyileg lehet valami gond.
Még a windows újratelepítést, bios frissítést nem próbáltam, meg esetleg laptop hűtőt vehetnék, bár nem tudom, mennyit segítenének ezek. Vagy gyárilag sz@r.... idk
Asus TUF Gaming FX505DD
CPU: AMD Ryzen 5 3550H with Radeon Vega Mobile Gfx 2.10GHz
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1050 3GB
RAM: 16 GB
És ezen akadozik a Counter Strike :)))
Tippek, hogy mit tehetnék még/mi okozhatja?
próbáld meg ezt:
ez kiüríti megadott időközönként a cache memóriát
nekem a pubg mikrolagot oldotta meg.
Első és a legfontosabb, hogy ne wifin játsszál. Kábelen játsszál a stabilabb működés miatt (UTP patch kábel).
Második, stabilizáljad az FPS-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!