Szàmítógépem 1 éves, én vettem hozzá az alkatrészeket nem egy erőmű olyan közepes gemer gép.. mi lehet a gond?
#12 ez nem vita tárgya, az 590 egy átcímkézett 580, ami meg egy átcímkézett 480, az amd teljesen egyértelműen fogalmazott ezzel kapcsolatban mindig - még ha alapvetően undorító is hogy háromszor eladták ugyanazt a kártyát mint újdonság. Pontosan ugyanaz a gpu. Az hogy jött egy 12nm en készült refresh semmit nem változtat a tényen hogy ugyanazt az archikektúrát, ugyanannyi stream processzort, ugyanannyi számolóegységet, és azonos órajelen ugyanazt a teljesítményt nyújtja. A jobb gyártástechnológia miatt magasabb órajelet tudtak elérni, ettől még a gpu ugyanaz marad.
De nem kell nekem hinni, az első találat a témában már a szalagímben panaszkodik amiért az 590 nem hogy nem egy új gpu, de már a második iterációja ugyanannak a kártyának.
"A jobb gyártástechnológia miatt magasabb órajelet tudtak elérni, ettől még a gpu ugyanaz marad."
Jogos, erre mondjuk nem gondoltam hogy ennyire megtudja dobni a mag órajelet, így akkor tévedtem, elnézést.
Na már most: az 5500 XT, és az RX 580 egy GPU, nem egy videokártya.
A videokártya példaként ami neked van egy Sapphire RX 590 Nitro SE, ami a gyártó, jelen esetben a Sapphire által szerelt hűtési rendszerrel rendelkezik. Mindkét GPU-ból van ilyen Nitro+ kártya, sőt a legtöbb AMD GPU-ból van vagy Nitro+ vagy Pulse modell.
Persze nyilván vannak a "gyári", úgynevezett referencia kártyák gyári hűtési megoldással, de azok abszolút nem ajánlottak.
Másrészt pedig az új 5000-es RX széria jóval hatékonyabb, ezáltal nem termel annyi hőt, azért is hűvösebb.
Egyébként a Nitro+ egy legendás, jól bevált hűtési rendszer, nekem is RX 580 Nitro+ SE-m van, és abszolút alacsony ventiprofillal valahol 70-72°C körül áll meg hosszabb játék után is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!