Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szàmítógépem 1 éves, én...

Szàmítógépem 1 éves, én vettem hozzá az alkatrészeket nem egy erőmű olyan közepes gemer gép.. mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
a problémám , hogy játék közben befagy és újraindul a gép , (eredeti játék) ezt eddig nem csinàlta mi lehet a probléma?
2020. jún. 29. 23:10
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Egyébként BIOS verziót nézz, ha van újabb akkor frissíts, illetve DDU-val töröld teljesen a mostani drivert, és tedd fel a 19.12.1-et.
2020. jún. 30. 16:05
 22/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2020. jún. 30. 17:04
 23/26 anonim ***** válasza:

#12 ez nem vita tárgya, az 590 egy átcímkézett 580, ami meg egy átcímkézett 480, az amd teljesen egyértelműen fogalmazott ezzel kapcsolatban mindig - még ha alapvetően undorító is hogy háromszor eladták ugyanazt a kártyát mint újdonság. Pontosan ugyanaz a gpu. Az hogy jött egy 12nm en készült refresh semmit nem változtat a tényen hogy ugyanazt az archikektúrát, ugyanannyi stream processzort, ugyanannyi számolóegységet, és azonos órajelen ugyanazt a teljesítményt nyújtja. A jobb gyártástechnológia miatt magasabb órajelet tudtak elérni, ettől még a gpu ugyanaz marad.

De nem kell nekem hinni, az első találat a témában már a szalagímben panaszkodik amiért az 590 nem hogy nem egy új gpu, de már a második iterációja ugyanannak a kártyának.

[link]

2020. jún. 30. 22:13
 24/26 A kérdező kommentje:
Én elhiszem , hogy ugyanolyan csak az 580 nagyon hangos az én kàrtyám az 590 Sapphire nitro Special Edition ez halk kàrtya amúgy alig van hangja még jàték alatt is csak duruzsol az 580 is jó kàrtya full hdra jàtékra.
2020. júl. 1. 01:06
 25/26 A kérdező kommentje:
5500 XTnek jobb a hűtése de gyengébb mint az rx-590 a teszteken is valamivel gyengébb, igaz 10 fokkal hűvösebb is ami nem elhanyagolható.
2020. júl. 2. 00:05
 26/26 anonim ***** válasza:

"A jobb gyártástechnológia miatt magasabb órajelet tudtak elérni, ettől még a gpu ugyanaz marad."

Jogos, erre mondjuk nem gondoltam hogy ennyire megtudja dobni a mag órajelet, így akkor tévedtem, elnézést.

Na már most: az 5500 XT, és az RX 580 egy GPU, nem egy videokártya.

A videokártya példaként ami neked van egy Sapphire RX 590 Nitro SE, ami a gyártó, jelen esetben a Sapphire által szerelt hűtési rendszerrel rendelkezik. Mindkét GPU-ból van ilyen Nitro+ kártya, sőt a legtöbb AMD GPU-ból van vagy Nitro+ vagy Pulse modell.

Persze nyilván vannak a "gyári", úgynevezett referencia kártyák gyári hűtési megoldással, de azok abszolút nem ajánlottak.

Másrészt pedig az új 5000-es RX széria jóval hatékonyabb, ezáltal nem termel annyi hőt, azért is hűvösebb.

Egyébként a Nitro+ egy legendás, jól bevált hűtési rendszer, nekem is RX 580 Nitro+ SE-m van, és abszolút alacsony ventiprofillal valahol 70-72°C körül áll meg hosszabb játék után is.

2020. júl. 2. 01:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!