Szàmítógépem 1 éves, én vettem hozzá az alkatrészeket nem egy erőmű olyan közepes gemer gép.. mi lehet a gond?
1, Hőmérsékletek ellenőrzése. (Általában először teljesítménycsökkenés észlelhető. Amennyiben viszont a teljesítmény csökkenésével sem tudja elérni a rendszer, hogy ne érje el a maximális határértéket a hőmérséklet, a számítógép kikapcsol/lefagy-újraindul.)
2, Ellenőrizd a GPU beállításaid. Ha esetleg a GPU gyári szoftverében, vagy egy külső gyártótól telepített szoftverben Túl van húzva a kártya, akkor ugyanez történik, mint amit leírtál. Ha esetleg nem vagy otthon a témában, akkor ajánlom, hogy töröld le Display Driver Uninstaller segítségével szakszerűen a videókártya driveredet. Vezérlőpultból pedig távolítsd el az olyan szoftvereket, melyek OC-ra szolgálnak. Pl. msi Afterburner, SAPPHIRE TriXX, stb.
Ezután telepítsd fel a legújabb, stabil drivert a videókártyádhoz.
3, Többet tudnánk segíteni, ha esetleg a számítógéped hardverelemeiről lenne információnk.
#4-es vagyok.
Mivel közben leírtad, hogy egy RX590-ed van, ezért tanácsolom még egyszer, hogy az AMD szoftverben nézd át az OverDrive részt. Ha bármilyen beállítás módosítva lett, állítsd vissza alaphelyzetbe, mivel az fogja okozni az újraindulást. Az RX590-et már nehéz stabilan túlhúzni, mivel gyakorlatilag szinte csak az RX580-nak egy túlhúzott változatáról beszélünk.
Hőmérsékleteket pedig egy Speccy nevű, ingyenes szoftver segítségével ellenőrizheted.
"Nem nyúltam semmihez nem húztam semmit, minden úgy van ahogy a gyári állapotában, az 590 es kártyát is ajánlották , azt mondták hiába hasonló mint az 580 de gyorsabb kártya és korszerűbb én nem vagyok hozzáértő nem piszkálok semmihez mert hülye vagyok hozzá köszi a segitséget."
Szó szerint ugyanaz a két kártya(illetve 480 al együtt három), csak gyárilag tuningolva van és máshogy hívják. Az egész 5xx széria csak átcímkézett és tuningolt 4xx, egyetlen új kártyát nem csináltak. A gyári tuning is ugyanúgy lehet instabil, valószínűleg erről van szó. Megnézik hogy x kártya mennyit bír, aztán beállítják mindegyiket úgy - olcsóbb a gyárnak esetleg kicserélni 1-1 kártyát mint mindegyiket normálisan letesztelni.
Töltsd le az msi afterburnert, core clock csúszkát húzd le addig amíg elérsz egy stabil értéket 1350(rx480) és 1600(rx590) szint között. Ezzel semmiféle kárt nem tudsz okozni a kártyának.
Ugyanitt a videomemória órajelét is tudod állítani, 2000-2100 között vannak ezek a kártyák.
74 fok egyáltalán nem magas, és a tápod és elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!