Szàmítógépem 1 éves, én vettem hozzá az alkatrészeket nem egy erőmű olyan közepes gemer gép.. mi lehet a gond?
Illetve alternatív megoldásként esetleg a power limitet is feljebb húzhatod, 74 foknál azért bőven van még hova melegednie(95 foknál veszi vissza az órajelet, ez már nem egészséges de kárt elvben még nem tesz, 83-85 fok hosszú távon sem okoz semmilyen kárt). Ha ezzel próbálkozol olvasgass kicsit a témában, vagy kérj meg valakit aki ért hozzá.
Egyáltalán nem nehéz tuningolni, nem is kell félni tőle(~emeld az órajelet, ha instabil adj neki több áramot, ha melegebb mint kéne adj neki kevesebb áramot, és gyakorlatilag ennyi, két csúszkát tologatsz és közben figyeled a hőmérsékletet).
Az RX 480, illetve 580-al még egyet tudok érteni, hogy átcímkézett egyedek, de az 590 esélytelen, tekintve hogy POLARIS 30 mag, újabb gyártástechnológia (14 vs 12nm). Nemhiába nem működnek az 590 VBIOS-ok 480, 580 kártyákon.
Attól függetlenül van igazság, hogy a gyári OC is okozhat ilyen gondot, főleg ha valami combosabb modell, de én elsősorban a driver-re tippelnék, mert az idei AMD driverek borzasztóak.
Nekem Nitro+ SE 580 8GB-om van, és jelenleg ott tartok hogy 19.12.1 driver, illetve 1390MHz mag + 2100MHz memória órajel, illetve max 1080mV feszültséggel stabil, ami még mindig kevesebb mint a gyári OC (1439MHz), de szinte semmi különbség nincs, és bár eddig sem volt meleg a kártya, de így még annyira sem melegszik.
Igen, az erősen gyanús, hogy videokártya gond a tapasztalataim alapján.
Mikori Radeon driver van fent? Lehet hogy egy 19.12.1 verzió telepítése elegendő, ami még mindig a legstabilabbnak tituált build.
Egyébként most vetted újonnan? Mert akkor elég rossz vétel volt, áráért már minimum 5500 XT-t kapsz, ami újabb, hatékonyabb, és nagyjából ugyanannyira erős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!