Melyik GPU-t érdemes ár/érték arányban megvásárolni?
Jelenleg egy GTX 770 van a gépben (256bit) ami 2013-as kiadás, szóval nem mai darab... Játszani nagyon keveset szoktam, így emiatt nagy összeget nem adnék ki erre a fejlesztésre.
Amit nézegettem a GTX 1050 vagy 1060 ami még árban azért nem annyira vészes, viszont ezek sem annyira új kártyák már.
A GTX 1650/1660 amit még néztem, de az árban már duplája a 1050/1060-nak.
RTX szériáról nem is beszélve.
Jól sejtem, hogy a 1050-1060as széria annyira már nem éri meg, mert azoknak is 1-2 éve van hátra? Illetve mitől ilyen magas a 1600-as széria ára?? Persze lehet 200-300e Ft-ért is GPU-t venni, csak nem értem az árképzést.
Tudom, hogy pénztárcafüggő a dolog, és mindenki addig nyújtózkodik amíg a takarója ér, de melyiket érné meg megvenni?
Köszi.
Árértékben az rx570 8gb a legjobb, sokkal erősebb egy 1050-nél és használtan jókat kapni 30 ezerért.
De ha mindenképp nvidia, akkor 1650 super a legjobb ár értékben.
Az 1660 super 10-15fps-el tud többet és 30 ezerrel drágább jelenleg, nem igazán éri meg.
1650-el az a bajom, hogy "csak" 128bites a memóriája, a mostani GTX770-nek meg 256-os, és ugye a 1660-nak meg 192-es, szóval ilyen "aranyközép út" a 1660, de árban meg jelentős a különbség.
Teljesítményben az AMD szinte ugyan ezt tudja mint az nvidia. Egyedül ami magasabb érték az AMD-nél, a watt, mert ott többet vesz fel áramból. Az ára viszont kedvezőbb. Amit az előző kommentelő írt újonnan a RX590 Fatboy, az nem rossz vétel.
1650-1660 jelentős eltérés nincs, nekem meg az a lényeg ha nem is fullon (bár nyilván örülnék neki) de elvigye a mostani gameket.
Igen GTX 1660 lett végül a 3 ventilátoros... hát mondjuk nem épp 40-50 ezres kategória, de ár/értékben meg már 1060-at nem akartam, mert az nem tud ilyen teljesítményt.
Na ezt öröm olvasni, amit írtál, utolsó. Én ezzel a géppel úgy tervezek h ez a GPU még kiszolgálja ezt a gépet, aztán egy új konfig mert mire 5-6 év eltelik, addigra már a RAM meg a proci is gyenge lesz. 2013-ban állítottam ezt a gépet össze.
Tettem össze új gépet, csak kíváncsiságból, és ha combos konfigot akar az ember akkor igen csak zsebbe kell nyúlni 4-500e Ft simán összejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!