Melyik GPU-t érdemes ár/érték arányban megvásárolni?
Jelenleg egy GTX 770 van a gépben (256bit) ami 2013-as kiadás, szóval nem mai darab... Játszani nagyon keveset szoktam, így emiatt nagy összeget nem adnék ki erre a fejlesztésre.
Amit nézegettem a GTX 1050 vagy 1060 ami még árban azért nem annyira vészes, viszont ezek sem annyira új kártyák már.
A GTX 1650/1660 amit még néztem, de az árban már duplája a 1050/1060-nak.
RTX szériáról nem is beszélve.
Jól sejtem, hogy a 1050-1060as széria annyira már nem éri meg, mert azoknak is 1-2 éve van hátra? Illetve mitől ilyen magas a 1600-as széria ára?? Persze lehet 200-300e Ft-ért is GPU-t venni, csak nem értem az árképzést.
Tudom, hogy pénztárcafüggő a dolog, és mindenki addig nyújtózkodik amíg a takarója ér, de melyiket érné meg megvenni?
Köszi.
A proci i7-4820K CPU @ 3.70GHz
Az alaplap Gigabyte X79-UP4
A RAM Corsair Vengeance CMZ16GX3M4X1866C9 - 16Gb
Az 1050 és 1060 már több mint egy éve nem éri meg főleg az előbbi. Meg úgy nagyon semmi az 1000 es szériából ha újan vennéd.
65K ért ez most elég jó és ha a 770 et elbírta a tápod ezt is el fogja
Vagy az 1660 Super bár szerintem annyival nem erősebb amennyivel többe kerül mivel ehhez képest jó 20 ropival drágább.
Még a hardver aprón néztem körül, hogy esetleg használtan, bár ott is vannak árak.
Az nem gáz h inteles proci, AMD-s GPU-val? bár gondolom nem fog a kettő ütközni.
1660-at használtan olyan 65 körül találtam, ha jól emlékszem.
Köszi a választ. Igen, én is így sejtem a dolgot, hogy a 1060 már nem éri meg.
Régen az első gépen az AMD volt, egy Sapphire kártyával. Semmibaj nem volt vele, mint ahogy a mostanival sem, csupán az idő elment felettük.
Általában, Intelt-Nvidia-val teszek össze. Havernak is RTX 2060-at tettünk most be az Intel proci mellé.
Szerintem cpu ban most a ryzen a nyerő. Tényleg jók és már az alaplapok is stabilak. gpu ban is sokat fejlődött az amd, de azért még vannak hiányosságok. Összeszedhetnék magukat driver téren is. Jók az amds kártyák, de érteni kell hozzájuk. Aki hajlandó egy kis időt áldozni rájuk, annak megtérül ár érték arányban.
Ahol meg durva teljesítmény kel, az egyértelműen nvidia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!