Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fagyogat egy AMD Fx-9590...

Miért fagyogat egy AMD Fx-9590-es Be Quiet Dark Rock Pro 3-mal ASUS Crosshair Formula Z-s alaplapon, Corsair RM 550x-el?

Figyelt kérdés
2020. jún. 22. 16:04
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Abban a generációban gyakori porbléma volt az alacsonyabb kategóriákban is a gyenge VRM. Rengeteg olyan alaplap volt, amik támogatták az FX8000-eseket, de 4+1 fázisű hűtetlen VRM volt rajtuk.

Meg aztán magasabb kategóriás lapokra is sokszor felvették az FX9000-eseket a támogatott processzorok listájára, BIOS szinten ez igaz is, de az alaplap leírása szerint az alaplap mégsem tudta a 220W TDP értéket.

2020. jún. 23. 05:34
 12/28 A kérdező kommentje:
Pedig a lap oldalán még a sorozatszáma is stimmel, ami a processzoron van nem értem. VRM hűtés kellene, létezik olyan?
2020. jún. 23. 06:44
 13/28 anonim ***** válasza:

Én a VRM-re nem is gondoltam egy ilyen kategóriájú lapnál.

Pedig volt dolog AM3/AM3+-al is. A VRM hűtést illetően a ház oldalára szerelt ventilátorral lehetne megoldani. De kétlem, hogy a processzorhűtő miatt ez megoldható lenne...

2020. jún. 23. 08:17
 14/28 A kérdező kommentje:
Van a gépház oldalán egy jó nagy ventillátor alapból és van még 2 DB; egyik a CPU felől, egyik az SSD-knél, de portalanítani is fogom. Mellesleg kikapcsoltam a ventillátorok szabályzását, hogy maximum fordulatszámon menjenek.
2020. júl. 1. 05:13
 15/28 anonim ***** válasza:

Hőmérséklet hogy áll? A dr3p egy nagyon jó hűtés, de előfordulhat hogy a paszta nem az igazi már rajta, vagy esetleg a ház szellőzése miatt nem tud elég levegőt kapni - takarítva mikor volt?

A lapnak bírnia kell. Amúgy annyira túlmagyarázott a fogyasztása hogy az hihetetlen. Sokat fogyaszt, többet mint bármi a maga idejében ennyi maggal, de sokan úgy csinálnak mintha itt lenne a világvége ettől - a gyakorlatban ez konkrétan így nézett ki

[link]

4790k 291, 9590x meg 369 wattot kért. Gyorsabb, persze hogy gyorsabb volt a 4790k, de hagyjuk már ezt a kazánozást. FX8\9 nem is bírta a kifejezetten magas hőmérsékletet soha, iszonyatosan instabil lett már 70 fok körül.

Ugyanezek az emberek miért nem sírnak a 10700k miatt ami ugyanennyit, vagy a 10900k miatt ami még többet fogyaszt, teljesítményben meg köszönőviszonyban nincsen a mai, hasonló fogyasztású amd procikkal?

[link]

2020. júl. 1. 12:47
 16/28 A kérdező kommentje:
Nálam alapból 30 fok körül van, terhelésnél max. 50 fokos ezzel a hűtővel, tehát a hőfok nem szólhat elvileg bele.
2020. júl. 1. 18:19
 17/28 Kozma György ***** válasza:

szia volt nekem is olyan procim nekem 1 évet birt ki aztán elkezdte amit neked hogy fagytak a, jatekok meg később már ha neteztem akkor is voltak gondok.

nekem egy, asrock fatal1ty 990fx professional volt alatta és nem húztam én se.

mint kideült számítási egység hibás lett a proci.

szerintem neked is ez lesz a baja

2020. júl. 2. 07:53
 18/28 A kérdező kommentje:
Valaki azt írta prohardveren, hogy amiért 4.7-en használom ezért az öregedési folyamat gyosult, mert ez egy válogatott OC-s példányú proci (FX-9590). Ezért lehet ez a megfagyás. De 4 Ghz-en tökéletesen megy.
2020. júl. 2. 12:44
 19/28 anonim ***** válasza:
Tehát akkor lényegében a "silicon lottery" topikot láthattuk ismét, ez ilyen. Vannak jobb, vannak rosszabb chipek, egyik sem ugyanaz, mint a másik, hiába "ugyanaz" a proci.
2020. júl. 2. 13:42
 20/28 anonim ***** válasza:
Ha ez a gond, és még van rá garancia akkor erre érvényes, az amd gyorsan is csinálja ezeket a dolgokat, 4-5 munkanap általában és a kezedben van az új proci. Az oldalukon van nyomtatvány, érdemes azon keresztül intézni a garanciát(a bolt valószínűleg ülni fog rajta hetekig, amikor utoljára gariztatnom kellett kitöltöttem a nyomtatványt pénteken, hétfőn jött a futár szerdán meg már hozta is a csere procit - és a szállításért sem kellett fizetnem, messze a legpozitívabb garanciáztatási élmény volt. Amikor meg az fx em sült meg pcx en keresztül intéztem a garanciát, egyrészt nekem kellett a futárt intézni illetve fizetni(ez oké, igazából csak meglepő hogy az amd ezt teljesen magára vállalta), és több mint 4 hétig tartott mire megkaptam az új procit).
2020. júl. 2. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!