Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik monitort vegyem?

Melyik monitort vegyem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Számítógépet fogok venni, de meg akarom venni előre a monitort, hogy tudjam használni a jelenlegi laptopommal.

Jobban grafikai szerkesztésre, játékra fogom használni a gépet a szokásos netezés, olvasás mellett.

Ezek az opciók:

Acer Nitro VG240Ybmiix Gaming monitor, IPS, 23.8", Full HD, 1920x1080, 1ms, FreeSync, HDMI ( [link]

Acer CB242Ybmiprx LED monitor, IPS, 23.8", Full HD, 1920x1080, 1 ms, FreeSync, pivot ( [link]

ASUS VP249QGR Gaming Monitor, IPS, 23.8", 1ms, 144Hz, Full HD, FreeSync, Display Port, HDMI, D-Sub ( [link]

Van valami lényeges különbség köztük?

Köszi előre is!

2020. jún. 19. 14:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Gamingra egyértelműen asus. a többi 75hz, az asus 144.

sokkal jobb képet ad játék alatt is.

2020. jún. 19. 14:49
 2/13 anonim ***** válasza:

Ja, és amellett ahogy nézem gsync kompatibilis is. ha nvidia kártyát veszel, azzal is működni fog a freesync rendesen. írják a gyártó honlapján

[link]

2020. jún. 19. 14:51
 3/13 anonim ***** válasza:

anonim ne irkálj már butaságokat!

Acer Nitro VG240YPbiip FreeSync Monitor 23,8" 144Hz - 5 év garanciával ez a jó választás.

[link]

2020. jún. 19. 16:29
 4/13 anonim ***** válasza:

3

Kicsit elírtad. A kérdező az Acer Nitro VG240Ybmiix et írta, és te teljesen mást írtál. Viszont amit linkeltél az bizony 75hz ...

[link]

2020. jún. 19. 17:38
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

3

Maradjunk annyiban, hogy mielőtt butaságokat írsz, ALALPOSAN nézz utána mindennek. :)

2020. jún. 19. 17:39
 6/13 anonim ***** válasza:

anonim igazad lehet, csak ez kiírás eléggé megtévesztett.

"Élje át a zavartalan játékélményt a Radeon™ Freesync, az élénk IPS megjelenítés és az akár 144 Hz-es frissítési gyakoriság révén"

[link]

2020. jún. 20. 09:22
 7/13 anonim ***** válasza:

Mindig a gyártó oldalát, vagy tesztoldalt nézz. nagyon gyakoriak az elírások a webshopokban.

[link]

[link]

[link]

2020. jún. 20. 11:59
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Most ami még szóba jöhetett, az ez:

[link]

És ehhez ilyen videókártyát vettünk: Sapphire Radeon RX 580 Nitro+

Érdemesebb inkább 144 hz-es monitort venni? a 60 hz nem lesz kevés? :/

köszi!

2020. jún. 22. 09:08
 9/13 anonim ***** válasza:

A vsync és a freesync monitorok között nem csak a hercz a különbség. A v sync megköveteli az állandó 60 fps-t. A freesync általában 48-144 között bárhol mozoghat, nincs screen tearing, nem döcög, nincs képtörés. sokkal folyamatosabb a látvány. Ráadásul egy apró szoftverrel Custom Resolution Utility (CRU), egyénileg is be lehet állítani a free és gsyncet. pl. 35-144. az alá már nem érdemes menni.

A vsync elavult. Nem csak a folyamatos 60hz miatt, hanem ahogy a vga nak fel kell dolgoznia rá a képet. nem mennék bele mert hosszú, de én már semmiképp nem vennék vsync es monitort játékra.

Másik a desktop. ha egyszer 144hz en nézed pár napig, utána semmi pénzért nem leszel hajlandó visszamenni 60hz re.

És a válaszidő. 4msec alatt legyen, de legjobb az 1ms. az a lényege, hogy milyen gyorsan változtatja a monitor egy pixel tartalmát (szín fényesség).

A gyakorlatban ez is folyamatosabb képet eredményez, és nincs szellemkép. Nincs elmosódás, főleg gyors mozgásoknál látványos.

Én a helyedben ragaszkodnék a 144hz hez, valamint az 1ms hez.

Az sem baj ha tn paneles. A betekintési szög nem a legjobb, a színhűség sem jó, viszont azok a leggyorsabb panelek. ips akkor kell, ha a gépen filmezel, vagy valamiért fontos a színhűség, pl. photoshop.

De persze vannak jó ips képernyők is, ezért ajánlottam az asust az elején.

2020. jún. 22. 12:36
 10/13 anonim ***** válasza:

Szóval még egyszer. A freesync és a gsync (a te esetedben freesync), nem úri mulatság. Valóban megérik az árukat, hiszen óriási a különbség. Nekem 3 monitoros rendszer van. Van egy 32 incses benq, az 4k. mivel fotós vagyok, az munkaeszköz. van egy 24 incses sima 60hz, azon tárolom a segéd paneleket ha képet szerkesztek. és van egy 27 incses qhd gaming monitor, ami 48-165 hz. Mivel ips, képet is szerkeszthetnék rajta, de arra nekem kicsi. Megszoktam már a nagyot.

Szóval nem csak úgy leírom neked a dolgokat, hanem tapasztalatból írom.

Most már tudsz mindent, rajtad áll.

2020. jún. 22. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!