Melyiket monitort vegyem meg? Melyik a jobb? Melyik eri meg jobban? Nem jatszok rajta. Nem az a fo szempont.
A samsung tn paneles, ami elég régi, az IPS élethűbb és teltebb színeket ad, így aoc, bár miért pont ez a kettő? elég nagy az árkülönbség.
40e-ért már VA paneles monitort is kapsz, pl:
A VA-nál a legnagyobb a válaszidő, de mivel nem játszol, ez nem számít, cserébe ezen a legjobb a kontraszt és a színmélység, ami képek, videók esetében előny lehet.
TN akkor jó, ha játszani akarsz és kell a 144Hz, mivel az a legkisebb válaszidejű, cserébe az IPS és VA-val szemben gyengébb a színmélység, rondábbak a színek (nézőpont kérdése) illetve a betekintési szög is gyengébb.
IPS-nél jók a színek, a válaszidő rosszabb, mint TN panelnél (ilyen árkategóriában, persze, több százezresnél már javul a helyzet).
Milyen csatlakozó kell neked a géphez? DVI-D, HDMI, Displayport, D-sub (VGA), vagy valami más? 40-ért már lehet ajánlani ezeknél jobbat is.
Ennél pl van d-sub, hdmi és displayport csatlakozó is, így egy esetleges gépváltásnál, vagy későbbi eladásnál nem lesz visszahúzó erő, hogy kevés a csatlakozó vagy nem olyan van rajta, ami kellene.
Köszi a választ! :)
HDMI bemenet kell. Akkor a TN monitort el is felejtjük. A segítséged előtt egyébként én is a AOC felé hajlottam. De most inkább a VA felé :) Ez milyen? [link]
De az nem gáz hogy az IPS AOC-nak nagyobb a dinamikus kontrasztja, akkor is jobb egy VA panel?
a dinamikus nem sokat ér, csak háttérvilágítás kérdése, fontosabb a statikus kontraszt, amit meg nem szeretnek leírni, hogy 1:500 vagy 1:1000, mert ott kijön a különbség.
Én ívelt monitort nem vennék, mert tipikusan 1 személyes, ha ketten vagy többen akarjátok nézni, pl filmet, nem épp a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!