Egy áramszünet mennyire befolyásolja a gép működését, ha kikapcsolva érte?
Féltem a gépemet mert nem rég vettem, és ez a téma mindig is zavart. Mert ha jön egy vihar, kikapcsolom a tápot, utána az elosztót és kihúzzom a konektorból a gépet. Természetesen kikapcsolt üzemmódban. És ma reggelt random elment az áram,de ki volt kapcsolva a gép, csak nem úgy, mint az előző eljárásokban.
+ annyi infó még, hogy a billentyűzetem felkapcsolta az rgb színeket mikor visszajött az áram.. És még mindig világit.
Egy villám tud komoly gondokat okozni a hálózatra dugott készülékekben, még ha nincsenek is bekapcsolva. Nem is kell "közvetlen találat".
Az áramszünet pedig az áramlökések miatt okozhat gondot (túlfeszültség), amikor visszajön, esetleg megint elmegy.
A számítógép tápja kikapcsolt gép mellett is áram alatt marad, hacsak a hátlapján lévő kapcsolóval ki nem kapcsolod.
Vihar esetén a konnektorból való kihúzás jó ötlet.
Nem okoz sok gondot, kivéve, ha igen.
Először is, a kisfeszültségű kapcsolókban nincs földelt rész, azokban a túlfeszültség az az érintkezők között üt át.
Másodszor is, a védővezető általában kapcsolás után is folytonos marad, az az egyik potenciálrögzítés, de számítógépnél lehet egy másik valami, amin bejön túlfeszültség, és a kettő közöttit esetleg nem bírja az elektronika egyik eleme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!