Linux-szal és wifi-vel kapcsolatos problémára van megoldás?
Figyelt kérdés
Adott egy Acer Aspire 5 A515-51G-37W6 laptop, amire bármilyen Linuxot is telepítettem (pl.: lmde-4-cinnamon, ubuntu-20.04, lubuntu-18.04.4, linux-lite-5.0, Solus-4.1) a wifi folyamatosan ledobál, ami annyit jelent, hogy a kapcsolódás ugyan 100%-os marad, viszont 10-20-30 másodperc után már nem tölt be semmilyen oldalt. Időnként, spontán újra behozhatóak a kért oldalak, de ezek csak ilyen félperces feltámadások. (Régebben lmde 3 volt rajta, amivel gond nélkül üzemelt.) Lehet, hogy a frissítések telepítése megoldaná a gondot, de nincs olyan bemenete a gépnek, ahová passzolna a kábel, így marad a wifi, ami meg nem működik.2020. jún. 5. 20:29
11/13 Tom Benko válasza:
Milyen hálózati menedzsered van? Milyen DHCP klienssel üzemel? Nálam az volt a baj, hogy a Network Manager átváltott a belső kliensére, ami a dhcpcd és dhclient kliensekkel ütközött.
12/13 A kérdező kommentje:
#10 Igazad lehet, lehajtható, de saccra nem gondoltam volna, hogy bele is fér egy "normál" kábel, annyira vékonynak tűnik, még lehajtva is. :)
#11 "Milyen hálózati menedzsered van?" Már visszatelepítettem a régi változatot, így sajnos nem tudom megnézni, milyen h.m. volt a problémás rendszer(ek)en. De azért köszi a tippet! Ha lesz valaha ilyen gond, benne lesz ez is az eszköztárban.
2020. jún. 8. 12:05
13/13 anonim válasza:
Óó, micsoda turpisságok vannak itt. Megint tanultunk valamit. :))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!