Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Aktív USB kábel jó megoldás?

Aktív USB kábel jó megoldás?

Figyelt kérdés

Van egy külső HDD rack-em ami külső áramforrásról megy, 2db vinyó van benne, RAID 1-ben használva, szóval ez egy backup tárhely gyakorlatilag.

Ennek megfelelően elég sűrűn megy és mivel a gépemben már csak SSD van munka közben zavaró a HDD hangja. Emiatt át szeretném tenni a szomszéd szobába, viszont ehhez kb. 5-6 méter USB kábelre lenne szükségem.

Ha jól olvastam, akkor a 3.0-s USB kábel maximális hossza 3 méter lehet adatvesztés nélkül. Emiatt aktív USB kábelhosszabbítókat kerestem és elég sok megoldás van, de a legtöbb olyan, hogy külső áramforrás nélkül lehet használni ami tök jó, de felveti bennem a kérdést, hogyha ahhoz van benne elég kakaó, hogy erősítse a jelet, akkor hogy lehet az, hogy a jel önmagában nem tud elég erős lenni 3 méter felett már? 5 méteres hosszabbítókról van szó egyébként, mint mondjuk ez:

[link]

2020. máj. 21. 11:08
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Be kell valljam, sutyiban keresgéltem korábban almához méltó megoldást, ugyanezt az EXS és Spotlight bugot találtam, valahol mintha olyanon is átfutott volna a tekintetem, hogy "missing files" van, DE működik a projekt. Az milyen? Egy próbát lehet megér. Ha mégis komoly a gond, és Apple típusú megoldásra vágysz, akkor hajrá, ne hagyd, hogy húzzák a pénzt a zsebedből, mind a 4 termék (OS, idióta indexelő, Logic, Sampler) Apple fejlesztés, mehet a dörgés a hibajelentő felületükre. Szerintem az én faék egyszerűségű megoldásom frappáns huszárvágás, ha működik. Ha nem szeretsz túrni a rendszerben, javaslom a papír-ceruza használatát arra, hogy vissza tudd követni, mit módosítottál (mondjuk ez kábé akkor kezd fontos lenni, ha reboot után elviszi a cica a _pointert_, ugye így hívják almán a linket, tán csak nem Finderből jobb klikkel készíthető egy?)
2020. máj. 28. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!