Aktív USB kábel jó megoldás?
Van egy külső HDD rack-em ami külső áramforrásról megy, 2db vinyó van benne, RAID 1-ben használva, szóval ez egy backup tárhely gyakorlatilag.
Ennek megfelelően elég sűrűn megy és mivel a gépemben már csak SSD van munka közben zavaró a HDD hangja. Emiatt át szeretném tenni a szomszéd szobába, viszont ehhez kb. 5-6 méter USB kábelre lenne szükségem.
Ha jól olvastam, akkor a 3.0-s USB kábel maximális hossza 3 méter lehet adatvesztés nélkül. Emiatt aktív USB kábelhosszabbítókat kerestem és elég sok megoldás van, de a legtöbb olyan, hogy külső áramforrás nélkül lehet használni ami tök jó, de felveti bennem a kérdést, hogyha ahhoz van benne elég kakaó, hogy erősítse a jelet, akkor hogy lehet az, hogy a jel önmagában nem tud elég erős lenni 3 méter felett már? 5 méteres hosszabbítókról van szó egyébként, mint mondjuk ez:
Symlinket raksz a tényleges mappára pontosan azzal az elérési úttal, ahonnan eddig húzta be, tehát valahol egy mount pont helyére behelyettesíted ugyanazt a gyökérkönyvtárat. Nem nagy manőver, de gondolom kell a terminálvarázslós leíráskövetős kedv hozzá. Meg azt is elképzelhetőnek tartom, hogy inkább valami drive nevet kellene "emulálni", mert nem a unixos felfogásban dolgozik már a rendszer, nem tudom igazság szerint, régen vallattam én macet.
Lehet érdemes lenne azt megkérdezned itt az oldalon, hogy hogy verd át a macos agyát, hogy ami eddig külső vinyón volt, az NAS-en lesz pont ugyanúgy, és azt szeretnéd, hogy ugyanazt lássa ugyanott a buta öreg sampler, amit régen.
Te nem érted. Eddig volt (jobb híján a linuxos felállást vázolom, lehet, hogy azt se jól, nem is ez a lényeg)
/mount/stuffoshd
ezután lesz
/mount/stuffoshd
a drive gyökérkönyvtár elérési útja. Lett kavar?
A különbség annyi, hogy utóbbit te hoztad létre egyetlen kigooglézott paranccsal terminálban.
Nem, Te nem érted, nem fogja megtalálni. De akkor elmagyarázom részletesen, mert úgy látom alá kell támasztani érvekkel.
A Logic-ban ha elmentek egy projektet, akkor a hozzá tartozó .WAV fájlokat (legyen az csak egy simán channel-re behúzott audio fájl, vagy egy sampler hangszerbe - pl. EXS24 - betöltött .WAV) kigyűjti a projekt mappában a saját kis mappájába amit generál a Logic. Ez az egyik verzió, így elég nagy projektek lesznek a gépen, duplikálva lesz a legtöbb fájl, több helyet zabál a vinyón, viszont hordozható lesz a projekt, megnyílik más gépén is.
A másik lehetőség, hogy egy fix helyről tallózom be a fájlokat, így a projekt nem tartalmazza a .WAV fájlokat, cserébe ha megváltozik az adott fájl elérési útvonala, akkor vagy a spotlight keresi meg (többnyire sikertelenül), vagy nekem kell kitallózni a fájlokat és/vagy a mappát ahol vannak a fájlok.
Na már most, amikor teszt üzemben router-re dugott vinyóval, hálózati helyként használtam a tárhelyet, ott nem találta meg az első verzióban leírt fájlokat. Eddig stimmel, ezt eddig is értetted és tudtad. Viszont: ha a projekt megnyitásánál elkezdett sikítozni a Logic, hogy "missing files", akkor megadtam a projektnek a mappát amiben az összes .WAV fájl benne volt, akkor nem talált benne semmit. Ugyanúgy kidobálta, hogy "missing files". Egyetlen egyet sem tallózott be. Szerintem fizikailag azzal van baja, hogy hálózati helyen van, pedig R/W jogosultságok is be voltak állítva, lecsekkoltam, de semmi. Ezen nem fog változtatni az, hogy megadom neki magának a külső vinyónak az új elérési útját véleményem szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!