Mi lehet a probléma az alábbi asztali gépem konfigurációjával? Crashelnek a 3d játékok CPU: AMD Ryzen 7 2700x GPU: GTX 1080 8GB Alaplap: MSI B450M Pro-M2 RAM: Kingston HYPERX DDR4 2666 Mhz 2x 8GB SSD: Samsung SSD 970 EVO 500GB
Némelyik játék kiírja, hogy direct3d probléma, vagy video driver probléma.
A proci, videokártya nem meleg. Teljesen véletlenszerűen történik, nincs szabályszerűség a hibajelenségben. Hivatalos játékprogramokról van szó.
Többféle videodriverrel próbálkoztam.
Esetleg a tápegység típusát meg tudnád adni?
Kétlem, hogy ott lenne a baj. Ez mindenképpen GPU.
Nézzük hardveresen:
Használtan vetted a kártyát?
Rá van dugva a plusz kábel a GPU-ra (gondolok itt a 6/8 pin-re)?
Ha rá van kötve a plusz kábel és kettő kell akkor az két külön ágból jön?
Driveresen:
Írtad, hogy többfélével próbálkoztál. Ajánlom a Display Driver Uninstaller programot a jelenlegi driver(ek) letörléséhez, azt innen tudod letölteni:
De előtte töltsd le a legújabbat a gyártó oldaláról. Ezután húzd ki a netet és menj csökkentett (safe) módba. Ennek menete, ha Windows 10-ed van a következő:
Majd a csökkentett módban futtasd le a DDU-t, miután lefutott újraindul és telepítsd fel a gyártótól letöltött legfrisebb drivert.
#1 Nem használt a videókártya, számítógépes boltban (PCworldben) lett összeállítva és összerakva a gép. Még jótállásos. A videókártyára rá van dugva a 8 pin-es csatlakozó, megbízható az aki az üzletben összerakta. A tápegység 700 Wattos. Kétlem, hogy probléma lenne az energiaellátással. A DDU-t már emlékezetem szerint próbáltuk, csökkentett módban szedtük le a driver-t. Kétlem azt is, hogy több driver akadna össze egymással, mert egy tiszta és legális Windows instalálás után is, a driver-rel, amit a Windows saját magának rak fel (ami nem is elavult, általában pár kiadással marad le, attól még működnie kéne) is mutatkozik a probléma.
#2 Annyit tudok mondani, hogy 700 Wattos
#3 A rendszer tisztán, megfelelően lett feltelepítve, már az összes frissítést is megcsinálta és hivatalos, nem tört a rendszer.
#4,5 Az MSI oldalán nem találtam meg ezt a listát.
A BIOS-ban olyat találok, hogy A-XMP profile: Auto/Profile 1/Profile 2. Ez, ahogy értelmezni tudom a profile 1 beállítja a RAM-ot a gyárinál kicsivel alacsonyabb órajelre és az ahhoz optimális beállításokhoz, a profile 2 2666MHz-re állítja a RAM-ot a hozzá optimális beállításokkal. Jelenleg Profile 2-n van, eddig Auto-n volt, de mindkét esetben mutatkozott a probléma.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat is és, hogy áldoztatok az időtökből, hogy válaszoljatok! :)
memória támogatás:
ugy látom a ryzen 7 2700x a "Pinnacle Ridge" tipusú, (felsö sor jobb szélsö -ikont) kiválasztva bejön a lista, a memóriakártya pontos száma kell, amire rá lehet keresni
Sajnos a probléma nem oldódott meg, az alaplap támogatja a ramot, xmp kikapcsolva, mindent kipróbáltam amit eddig írtatok, köszi a segítséget.
Még kisérletezem.
Csá-csá!
Ugyan az a procim van, meg majdnem ugyanaz az alaplapom. (Nekem B450M-a Prime)
90%-osan az alaplapban van a hiba, szerintem.
2 tápot próbáltam már, haver alaplaplapjával és ugyan ezzel a konfiggal, simán ment a gép.
Mikor felraksz egy új windows-t és nem frissíted napokig, bírja 8-mag 16-szálon. De mihenst valami faxságot feltelepít a Windows, crashel Windows Startup-nál "No Signal"-al, az-az RESETEL a gép a ****-ba és bele esik a BOOTLOOP-ba, de mint ÁLLAT!
2 Egeremet törtem össze. (Mármint ezzel a rig-el.)
Ha az alaplap a probléma, jó lenne megtudni.
(1ébként Honlapon meg "Kompatibilis". (Legfrissebb BIOS.)
Minden tök faxán ment, végig toltam a Watch Dogs 2-t, felraktam a FH4-et és... Másnap indítanám a gépet.. XAR. Hát, kösz AMD.
(6 Hónapig nyomtam 6 Mag 12 Szállal, aztán újból raktam a gépet (8 Mag 16 Szállal) és ment. 5 Napig bírta.)
Küldöm vissza 1-essével, majd az alkatrészeket.
Alaplappal kezdem...
Majd 2 hónap múlva, én addig nemtudok semmit se kezdeni sajnos ezzel.
Ha neked sikerülne hamarabb, kérlek valamit majd jelezz ide. :D
(Nvidiára és Intel-re váltok sztem..)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!