Milyen processzort és hozzá való hűtőt vegyek? A következő lapokat néztem ki.
Asus Tuf Gaming B650M-E
Gigabite x870 gaming x wifi7
Asus Prime x670E pro wifi
Vagy ha van jobb lap,ami jobb ár/érték arányban van, és leirjátok akkor megköszönöm.
Játékra kellene, meg inkább amd.

Ha nem ilyen 100 000-res lapot veszel, hanem ez mezei B450HDV-t akkor 50 000-rel többet tudsz költeni processzorra. Nem ár/érték aránnyt fogsz használni, hanem a proci teljesítményét...
Attól függ milyen videókártya lesz benne, Ryzen 5 7600 és 9800X3D között bármi lehet jó választás.

B650E és X870 előnye a pci-e 5.0
Ez szerintem sem ér 2x felárat, de ezt döntsd el te. Jelenleg az 5090-nek sincs hátránya, még Pci-e 3.0-ban se igazán (1-4%)
Sima B650 vagy B850 rendbenlevős szerintem átlag gamingre. 50-60 körol indulnak.
(Az általad írt Asus Tuf Gaming B650M-E az sima B650, nincs pci-e 5.0, megtévesztő a név)
X670-ben több felé van osztva a chipsetbe tartó 4 processzorszál, gyakorlatilag 2xB650 vezérlőchip van benne. Ez több usb, sata, m.2 helyet eredményez. Gaming szempontból semmi jelentősége. X870E szintén ugyanez
Tehát B650=B850, pci-e 4.0
B650E=X870, pci-e 5.0
Ezt lehet mérlegelni. A többi ár-érték és gaming szempontból kerülendő.
Én a legolcsóbb bordázott B650-et javaslom, ami most ez, ha minden igaz
Itt van még egy részletes összehosonlítás AM5 alaplapokról:
egyes B650 és B850 lapok amúgy az X4 (m.2, azaz SSD) csatlakozóba pci-e 5.0-át kínálnak, de gamingnél az nem szempont, mivel nincs különbség igazán betöltési időkben még SATA és PCI-E 5.0-át kihasználó SSD közt sem, nemhogy 4.0 és 5.0 sebesség között...
Csatalkozókat nézegesd át, bővítőhelyeket, stb..

Ja, meg wifi.. nem mindben van.
..hogy mennyire szempont neked. Bár sokat fejlődtek így mióta léteznek, de én még mindig a direkt kábelt javaslom, ahol csak megoldható, ha online gamingről van szó.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!