Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen processzort és hozzá...

Milyen processzort és hozzá való hűtőt vegyek? A következő lapokat néztem ki.

Figyelt kérdés

Asus Tuf Gaming B650M-E

Gigabite x870 gaming x wifi7

Asus Prime x670E pro wifi

Vagy ha van jobb lap,ami jobb ár/érték arányban van, és leirjátok akkor megköszönöm.

Játékra kellene, meg inkább amd.

ma 05:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha nem ilyen 100 000-res lapot veszel, hanem ez mezei B450HDV-t akkor 50 000-rel többet tudsz költeni processzorra. Nem ár/érték aránnyt fogsz használni, hanem a proci teljesítményét...

Attól függ milyen videókártya lesz benne, Ryzen 5 7600 és 9800X3D között bármi lehet jó választás.

ma 06:18
 2/6 anonim ***** válasza:

B650E és X870 előnye a pci-e 5.0

Ez szerintem sem ér 2x felárat, de ezt döntsd el te. Jelenleg az 5090-nek sincs hátránya, még Pci-e 3.0-ban se igazán (1-4%)

Sima B650 vagy B850 rendbenlevős szerintem átlag gamingre. 50-60 körol indulnak.

(Az általad írt Asus Tuf Gaming B650M-E az sima B650, nincs pci-e 5.0, megtévesztő a név)

X670-ben több felé van osztva a chipsetbe tartó 4 processzorszál, gyakorlatilag 2xB650 vezérlőchip van benne. Ez több usb, sata, m.2 helyet eredményez. Gaming szempontból semmi jelentősége. X870E szintén ugyanez

Tehát B650=B850, pci-e 4.0

B650E=X870, pci-e 5.0

Ezt lehet mérlegelni. A többi ár-érték és gaming szempontból kerülendő.

[link]

Én a legolcsóbb bordázott B650-et javaslom, ami most ez, ha minden igaz

[link]

Itt van még egy részletes összehosonlítás AM5 alaplapokról:

[link]

egyes B650 és B850 lapok amúgy az X4 (m.2, azaz SSD) csatlakozóba pci-e 5.0-át kínálnak, de gamingnél az nem szempont, mivel nincs különbség igazán betöltési időkben még SATA és PCI-E 5.0-át kihasználó SSD közt sem, nemhogy 4.0 és 5.0 sebesség között...

Csatalkozókat nézegesd át, bővítőhelyeket, stb..

ma 09:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Ja, meg wifi.. nem mindben van.

..hogy mennyire szempont neked. Bár sokat fejlődtek így mióta léteznek, de én még mindig a direkt kábelt javaslom, ahol csak megoldható, ha online gamingről van szó.

ma 09:51
 4/6 anonim ***** válasza:
A #1 vagyok, reggel még korán volt, B650HDV-t akartam írni.
ma 10:48
 5/6 A kérdező kommentje:
A b650 hdv az csak 2 ram slotos meg max 64gb nem?
ma 11:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen megkötés, mehet bele a 2x48GB is. A 4 slot megtöltése esetén oda a sávszél.
ma 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!