Szerintetek is kell már i3s pc általános célra? Ez már minimum 2020ban?
Ez olyan hogy általános célra is valamivel jobb egy erősebb gép mint egy gyengébb mert mindenben gyorsabb valamivel. Kevesebb ideig tart valamit átmásolni megnyitni vagy jobban tűri ha egyszerre több dolgot csinálsz rajta. De ettől még egy 2 magos proci is egész jól használható általános célokra főleg ha 4 szálas.
Mellesleg a hónap vége felé megjelenő 10. generációs I3 asok már erősebbek lesznek mint 7. generációs I7 esek. Azért az durva lenne ha egy régebbi I3 vagy I5 már nem lenne jó átlagos irodai dolgokra mondjuk.
De amúgy ott vannak a Ryzenek is. Egy Ryzen 3 2200G vagy 3200G már elég jó lenne egy alap felhasználónak és az integrált GPU jóval erősebb mint Inteles vetélytársakban
Elsősorban gyors háttértárra van szükség a gyors munkához, nem erős processzorhoz. Ki lehet próbálni, le lehet tiltani a magokat, le lehet venni az órajelet. Meg lehet figyelni, hogy mi változik böngészés közben: semmi. Legfeljebb nagyon extrém esetben.
SSD-re van szüksége a tömegnek, nem i3 processzorra.
#2 vagyok. Nem úgy értettem, hogy tökéletesen gördülékeny mind, hanem hogy viszonylag kényelmesen használható, bár felbontáson is múlik.
Néha nézegetem a Computer Chronicles című amerikai sorozat régebbi részeit, és egyáltalán nincsenek kiakadva azon, hogy a mondjuk 5000 dolláros high-end gép az ablakot is fél óra alatt rajzolja ki...
Én építettem egy ismerősnek, általános célra egy gépet.
Pentium4 Hyper Threading, 2,8GHz, Dual CPU szimuláció, 1Gb DDR RAM.
Általános célra tökéletesen működik.
#8, #9-nek:
x64-es architektúra, két gyorsítótár, RAM 4Gb-ig.
Windows 7 Professional, aero móddal.
Feltettem a 8.1-et is, de az nem tetszett neki ezért visszaraktam a 7-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!