Elindul és rögtön leáll a gép. Miért?
Először valami Win kék halál volt.
Újra raktam a win-t.
Utána működött. De néha leállt menetközben.
Most pedig az van ,hogy elindul felpörög minden, eljut az alaplap logoig.. aztán mire windows bejelentkező ablak jönne leáll. Utána újraindul magától. Következőre meg meg monitort se kapcsolja be..majd megint újra indul... és ismétlődik ez a minta.
Tápra gyanakszom. Videokártya elindul. Szerintem Ram-al sincs gond.
Csináltam CMOS resetet, meg elem ki be...de nem segített.
Alkatrészt nem tudok cserélni. De ilyen jelenség melyik alkatrész hibája lehet nagy eséllyel?
WD40 olaj, azzal semmit ne csinálj a gépben, nem ilyesmire való! Csak összetaknyoz mindent és aztán beleragad a por, kosz és csak rosszabbat teszel a fújással.
A kártyák érintkezőit úgy tudod kifényesíteni (nem karcolgatással), hogy egy átlag üres fénymásolópapírból letépsz egy kisebb részt (5x5cm, 1x1cm, ...) és a kártyán/RAM-on az érintkezőknél ráhajtod (U alakban), majd figyelve a közelben lévő alkatrészekre, hogy ne akadjon meg semmibe, ide-oda húzogatod rajta. 10-20 húzás után (közepes szorítás mellett) fényes lesz és a papíron egy kis kosz/rész lesz látható. Utána ne taperold kézzel a kifényesített részt, hanem 1 mozdulattal tedd vissza a helyére, ne hintáztasd! Ha elsőre nem ment bele rendesen, inkább szedd ki és tedd be újra 1 határozott egyenes mozdulattal.
A CPU ventilátor leállhat, ha a BIOS-ban úgy van beállítva. Egyes BIOS-ok 500-800 RPM alá nem engedik állítani, míg pl. Asus alaplapnál a Cool 'n' Quiet megengedi a teljes leállítását.
BIOS, ami korábban működött, nem lett elpiszkálva, nem szokott tönkremenni, tehát ne erőltesd tovább annak a nullázását, frissítését. Ha eddig ment, felesleges frissíteni, hiszen nincs benne "időzített bomba", hogy x idő után kötelező lenne frissíteni. Ráadásul a frissítésekhez kiadnak változáslistát is. Ha neked semmi szükséged a változtatásokra, mert az adott dolgokat nem is használod, semmi értelme frissíteni.
Ha netán mégis hiba lenne benne és engedi az azonos verzió vagy downgrade újrarakását, akkor azt még érdemes megpróbálni (hátha egy áramlökés valami hibát okozhatott benne), a végén CRC ellenőrzést hajt végre, tehát kiderül, hogy rendesen fel van írva. Ha a hiba továbbra is fenn áll, akkor a BIOS, mint hibaforrás teljesen kizárható.
Amúgy az óra nem függ a BIOS-tól, csak a BIOS elemét használja.
Jelentem a BIOS reinstall sikerült. Azonos verzióra ami fent volt.
Újraindítás után,eddig jó.
A kivett memóriát megtisztítottam ahogy javasoltad, de ma már nem teszem vissza..majd holnap.
De így keződött az egész, először 1 ramot kivettem és akkor jó volt...majd utána úgy sem.
Rejtélyes a story...de ha haldoklik benne valami akkor nem kéne jól működnie néha.
Remélem bios kergült meg csak.
Úgy csináltam ahogy mondtad Mr. V.
Ramokat megtakarítottam, szemből telibe bepattint.
Ugye előtte BIOS update megvolt ugyanarra a verzióra amivel működött.
Összeraktam mindent és eddig PATIKA!
Memtest, Prime95. Stabil és nincs hiba.
Úgyhogy úgy tűnik a biosom kergült meg... remélem . Jó ez a konfig és legközelebb max full új configra cserélném..addig bírja ki.
Gigabyte Z97X lap
i7 4770K proci
2x8 Kingston Hyper Ddr3
MSI GTX 970
Előző táp: FSP Raider 550W
Új tap: SilentumPC Supremo FM2 650W Gold
Mindenre elég nekem...csak bírja még egy kicsit xD
Köszönöm szépen a segítséget és a sok hasznos tippet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!