Elindul és rögtön leáll a gép. Miért?
Először valami Win kék halál volt.
Újra raktam a win-t.
Utána működött. De néha leállt menetközben.
Most pedig az van ,hogy elindul felpörög minden, eljut az alaplap logoig.. aztán mire windows bejelentkező ablak jönne leáll. Utána újraindul magától. Következőre meg meg monitort se kapcsolja be..majd megint újra indul... és ismétlődik ez a minta.
Tápra gyanakszom. Videokártya elindul. Szerintem Ram-al sincs gond.
Csináltam CMOS resetet, meg elem ki be...de nem segített.
Alkatrészt nem tudok cserélni. De ilyen jelenség melyik alkatrész hibája lehet nagy eséllyel?
hát nem az lesz...
most megint elindult :D
csak a powerbutton csaitjait szettem le és vissza :D ..
meg 1 ram-ot kivettem a 2 közül.
de nem értem..néha megy néha nem.
megy 2 rammal is.
de ha összerakom fullba és kikapcsolom..akkor megint nem indul
Semmi nem púpos semmin áll a por vagy oxidált.
Minden épnek látszik.
Most esetleg hogy megy a gép...mit tudnénk benne megnézni? valami log vagy valami ami utalhat a hibára?
vagy olyat lehet hogy újrarakni a biost?
frissíteni nem szeretném mert csak béta van frisssebb arra meg panaszkodnak.
Amúgy köszönöm az eddigi segítségedet! Ez a gép egy teliba..ott betyár qurva xDDDDD
Memtest, Prime95. Ha pl. a memória rossz, akkor ezeken bukik. Olyan eszköz nincs, ami az utolsó csavarig kimutatja, hogy épp melyik alkatrésszel van baj.
Az oxidálódásról meg annyit, hogy a memória DIMM-ek érintkezőitől a tápcsatlakozók érintkezőiig mindenen van. Olyan nincs, hogy nincs, hacsak nem épp most takarítottad le. Óvatosan érdemes ezeknél kapirgálni kicsit.
Értem. OK.
Hát csak így kézzel meg polómmal törlöm meg őket...100%alkohol nincs itthon.
Csak WD40 xD, meg szemüvegtisztító.
De inkább nem macerálom. 5 éves a config.
Áttörölgetem...de gyanús nekem a bios..mert minden ilyen elindulás után nem jó az óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!