Milyen számítógépet vegyek? Mire figyeljek?
Én elsősorban a processzort nézném, minimum i5 legyen, a videókártya ne integrált legyen hanem pl egy intel HD graphics, hangkártya is jó, hogyha van, tárhely minimum 500GB,de az 1TB jobb, figyelj a tápra, miminum 550-600W-os legyen, intel alaplap, mivel az intel gyártja a legtöbb procit, és a legtöbb cserélhető.
De segítségként itt egy példa:
Szerintem ez tanuláshoz is jó, meg kisebb játékokhoz is :)
"videókártya ne integrált legyen hanem pl egy intel HD graphics"
Az pont, hogy integrált.
"figyelj a tápra, miminum 550-600W-os legyen"
Egy ilyen igényű géphez minőségi tápból 450W-os is elég, de talán még egy 400-as is.
A Sims 4 gépigényénél még i5-öt ajánlanak ugyan, de az akkori i5-ösök kb. egy mai jobb Pentium szintjén vannak. Szerintem keress olyan játékmenet-videókat, ahol leírják, hogy milyen gépen készült.
Egy ilyen géphez viszont teljesen felesleges egy 500W-os tápegység. Vehetsz márkás asztali gépet, akár tenyérméretűt is, de a nagyobbakban sincs 300W-nál sokkal nagyobb táp, a kisebbekben sokszor csak 180W. Ilyet csak akkor javaslok, ha nem nagyon akarsz külön videokártyát, de a mai integráltak már elég erősek. Szerintem 4GB még mindig elég a legtöbb dologra, akár kisebb játékokra. A tárhely pedig egyéni preferencia kérdése. Átlagos használat mellett szerintem a Windows, böngésző, ilyesmi nem foglal el sokkal többet mondjuk 60GB-nál. Talán elég egy 120GB-os SSD is, te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!