Elég nagy gondom van. Segítesz?
Az alaplapod típusa alapján meg lehet nézni a BIOS típusát, az alapján, hogy melyik billentyűvel tudsz belépni a BIOS-ba(DEL (delete) vagy F2 billentyű általában, de mással is találkoztam már) és utána a BIOS leírása alapján meg lehet találni a megfelelő menüpontot.
Pl. itt egy leírás Phoenix Award BIOS-hoz: [link]
Ha csak úgy tudsz netezni, hogy csak a winchestered van bekötve, akkor lehet, hogy gyenge vagy halodófélben van a tápod...
Már találkoztam ilyen problémával, akkor a bios elem okozta.
Mikori a gép, cserélted már az elemet?
Esetleg van otthon elfekvőben egy másik?
Teljes áramtalítás után nem panaszkodik hibás bios beállításokra?
Hogy a BIOS-ba valaki semmilyen billentyűvel ne tudjon belépni, olyat még nem láttam... Olyan van, hogy jelszóval le van védve a kontárkodó beállítások ellen, de gondolom a saját gépedről csak tudod, hogy jelszavas a BIOS vagy sem...
Biztos, hogy jó a billentyűzeted? Nincs valami érintkezési hibája? (megtört vezeték, xarrá nyomkodástól elkopott gombok, stb.)
De próbáld meg alaphelyzetbe állítani (resetelni) a BIOS-t, az alaplapod leírásában benne van melyik jumpert és hova kell rakni a reseteléshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!