Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elég nagy gondom van. Segítesz?

Elég nagy gondom van. Segítesz?

Figyelt kérdés
tudom hogy látatlanban nehéz ezt megoldani .tehát az a gondom hogy bekapcsoláskor a gépem nem tudja eldönti hogy miről bootolja magát vinyóról vagy cd-romról.ezzel még nem is lenne gond de nem bírom behozni a menüt ahol be bírnám állítani hogy elsőnek miről indítsa magát.a gépemet netezésre tudom használni, úgy hogy a cdrom nincs bekötve csak a vinyóm.na de így használhatatlan az olvasóm (először azt hittem tönkrement az olvasóm de nem mert haver ideadta az övét és azzal is ugyanez a helyzet)és még a rendszert sem tudom újratenni mivel nem olvas lemezt a gép.
2010. júl. 28. 09:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mármint milyen értelemben nem tudod behozni? Mert a BIOS-ban ott lehet állítani a boot priority-t
2010. júl. 28. 09:27
 2/13 A kérdező kommentje:
mikor töltené be a windowst nyomogatom ezerrel a deletét és semmi
2010. júl. 28. 09:31
 3/13 anonim ***** válasza:
próbáltad f1-el?
2010. júl. 28. 09:33
 4/13 A kérdező kommentje:
minden lehetséges gombbal próbáltam és semmi
2010. júl. 28. 09:34
 5/13 A kérdező kommentje:
tehát szerintem más megközelítésből kéne behoznom a biost
2010. júl. 28. 09:35
 6/13 anonim ***** válasza:
vezeték nélküli a billentyűzet?
2010. júl. 28. 09:35
 7/13 A kérdező kommentje:
vezetékes
2010. júl. 28. 09:36
 8/13 Oberle Gábor ***** válasza:

Az alaplapod típusa alapján meg lehet nézni a BIOS típusát, az alapján, hogy melyik billentyűvel tudsz belépni a BIOS-ba(DEL (delete) vagy F2 billentyű általában, de mással is találkoztam már) és utána a BIOS leírása alapján meg lehet találni a megfelelő menüpontot.

Pl. itt egy leírás Phoenix Award BIOS-hoz: [link]

Ha csak úgy tudsz netezni, hogy csak a winchestered van bekötve, akkor lehet, hogy gyenge vagy halodófélben van a tápod...

2010. júl. 28. 09:40
 9/13 anonim ***** válasza:

Már találkoztam ilyen problémával, akkor a bios elem okozta.

Mikori a gép, cserélted már az elemet?

Esetleg van otthon elfekvőben egy másik?

Teljes áramtalítás után nem panaszkodik hibás bios beállításokra?

2010. júl. 28. 09:44
 10/13 Oberle Gábor ***** válasza:

Hogy a BIOS-ba valaki semmilyen billentyűvel ne tudjon belépni, olyat még nem láttam... Olyan van, hogy jelszóval le van védve a kontárkodó beállítások ellen, de gondolom a saját gépedről csak tudod, hogy jelszavas a BIOS vagy sem...

Biztos, hogy jó a billentyűzeted? Nincs valami érintkezési hibája? (megtört vezeték, xarrá nyomkodástól elkopott gombok, stb.)

De próbáld meg alaphelyzetbe állítani (resetelni) a BIOS-t, az alaplapod leírásában benne van melyik jumpert és hova kell rakni a reseteléshez.

2010. júl. 28. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!