Van egy Rx 570 8gb-Vkártyám, alapjáraton 50fokos, terhelés alatt ha játszok felmegy akár 75 fokra is, ez normális vagy valami gubanc van? Új kártya. Konfig Spec: Be-Quiet 600W táp,16 gb 3000mhz ram, Ryzen 3 2200G és a kártya XFX RX 570 8GB
Alapjárat 50C kicsit soknak tűnik. A gép bekapcsolása után mondjuk 30 perccel eléri ezt a hőmérsékletet, hogy nem is játszottál vele előtte? Nálam masszív játék után 5 perccel már 40C-re visszahűl, de kipihenve kb 34C. Pedig nem a szellőzés bajnoka a házam, mert inkább csendességre gyúr (Cooler Master Silencio 550), a videokártya egy Sapphire Nitro RX 570 4GB. Mondjuk a karin combos hűtés van, de a gyári OC miatt sem árt. Játék alatt felmegy ebben a házban kb 71C-ig, egy 6 perc stress test után is max 75C-nél tetőzik. . Ez mondjuk teljesen normális, sőt szerintem jónak is mondható (főleg ebben a házban).
Grafikus prociknél nagy terhelésen a 70C nem ritka, inkább átlagos hőmérséklet. Látott a történelem már 90C felett izzu GPU-kat is... Szerintem egy felső kategóriás cucc is meg kell álljon 80C alatt, egy erős közepes 70C körül, míg egy kisebb kártya chipje 60-70C között, normál körülmények között. Természetesen átlagnál alacsonyabb TDP és átlag feletti hűtés kombinálása ezeknél is kedvezőbb hőmérsékleteket produkálhat, de ezek is teljesen elfogadhatóak (átlag 70C).
rx570 nek azt írják stressz teszt alatt sem kéne 72-73 fok fölé mennie, 75 fok játék alatt mindenképp több mint kéne. 68-70 az átlag játék alatt a tesztekben, baja ettől nem lesz, de érdemes lenne megnézni hogy nem túlságosan poros-e, illetve hogy a ház megfelelően szellőzik-e. Ideális esetben újra is kéne pasztázni, de nagyon jók a mai paszták már, valószínűleg előbb fog elszállni a gpu mint hogy a pasztának bármi gondja lenne.
#2 vagy, megnézheted hogy mit ír a gyártó az adott kártyához ahelyett hogy találgatnál, bármiféle logikát mellőzve. Az hogy alapjáraton hány fok függ ezer dologtól, semmi jelentősége amíg terhelés alatt rendben van - jelen pillanatban 1070ti om szintén 50 fokos 0% terheléssel, mert 50 fokon 300rpm en pörög csak a venti. Lehetne 35-37 fokos 100% on járatva a ventit, én meg ülhetnék a szélzajban - ha kell majd rákapcsol, minek zörögjön(illetve kopjon) amikor az 50 fok több mint egészséges?
Szia! Én a saját kártyámból indultam ki, mint ahogy azt világosan leírtam. Viszont nekem is rx570 kártyám van és nálam is leveszi a fordulatot alapjáraton 300 rpm-re, de így is megáll 40 fok alatt simán, pedig mint írtam a házam sem szellőzik kimagaslóan, éppen csak normálisan...
Azt sem írtam, hogy ettől baja lesz csak azt hogy nekem kicsit soknak tűnik és ebből következtettem a szellőzés esetleges problémájára, ami egyébként nem olyan vészes hiszen nem hevül fel a kártya túlzott mértékben terhelés alatt, de lehet egy picit hangosabb a kelleténél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!