Normális, hogy a memóriám ilyen sokat használjon alapjáraton?
Frissen megépített gépről van szó.
Nem tudom, mennyire fontos a specifikáció, de leírom:
i9-9900K
GTX 1070
16 GB RAM (2x8) FURY DDR4 2666
ROG Strix Z390-F alaplap
Chieftec 1000W Gold 80+
Furcsállom, hogy a RAM ilyen 20-21%-os kihasználtságon fut alapjáraton, amikor szinte semmi nincs elindítva, ha a chrome megy, akkor már 24-25%, mert az elég sokat fogyaszt. Ha pedig egy játék (jelen esetben CoD MW) is megy, akkor már ilyen 50% körüli. Egy kicsit soknak tartom, nem úgy emlékszem, hogy az előző gépemnél is (ahol szintén 16 gb ram volt) ennyire egye a memóriát.
Egyébként Windows 10 Pro-t használok.
Mint a Bios, mint a feladatkezelő látja pedig a 16 GB RAM-ot, de a matek mégsem jön össze a fejemben, mert sehogy nincs az 21% közelében sem az összes folyamat felhasználását összevetve.
Mert a GTX 1070 már egy régebbi hardver, amit az előző gépemből raktam át ebbe. Először csak azokat a hardvereket akartam megvenni, amik szükségesek az új gép megépítéséhez (alaplap, proci, hűtő, ram) plusz egy jobb tápot melléjük.
Most meg már nem akarok jobb kártyát venni, mivel jövő év elején jönnek majd az RTX 3000-res kártyák, azokat már kivárom. Aztán attól függően, éppen hogyan fogok állni pénzügyileg, vagy egy 3070-et, vagy egy 3080-at fogok venni. Illetve addig még én is tervezek 32GB-ra bővíteni.
Jah hiszed vagy sem, pont a válaszod előtt én is arra gondoltam, hogy ja amúgy nyilván a Windows eszi meg a többit, milyen hülye kérdés xD
De azért köszönöm a választ és megerősítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!