Miért mechanikus billentyűzet?
Sziasztok, többször látom hogy ezt a túlárazott monstrumok népszerűek, de miért!?
Gépelni nem olyan jó mint egy slim, ollós esetében, és hangosabb is, még a leghalkabb változata is.
A világításában a legjobb dolog, talán az hogy ki lehet kapcsolni. :-D
Nem igazán tartós, nagyon hamar jelentkeznek a problémái, és mivel nincs belőle vezeték nélküli, 1.5 év után cserélhettem az USB kábelét is.
Oké könnyen javítható, bár tucatjával cserélni már nem olyan gazdaságos.
A kék egy katasztrófa, a barnát se ajánlom senkinek, a fekete vagy piros ami elfogadható volt, előbbit nehezebb lenyomni, utóbbinak gyengébb lehet a rugója mert hamar elkezd akadozni visszafele.
(Programozó vagyok, napi 15~20 ezer billentyű leütés az átlag.)
Ízlések és pofonok...
A slim billentyűzetekkel pont az a probléma, hogy kicsi a fizikai visszajelzés, és mint mondtam, ízlés kérdése, hogy ki mit mennyire szeret, de a nagy átlag számára a slim billentyűzet kevéssé hatékony. A nagyobb fizikai visszajelzés potenciálisan nagyobb precizitást hoz magával. Nyugodtan ráteheti az ujjait a billentyűkre anélkül, hogy azok egy minimális véletlen mozdulattól is lenyomódjanak.
A világítás akkor jó, ha sötétben használod a billentyűzetet, egyébként meg filléres pluszról beszélünk, pár LED beforrasztása igazán nem nagy összeg, ellenben felettébb trendi.
A tartósságáról meg csak annyit, hogy szerintem te összekeverted a tesztpéldányokat, ugyanis pont, hogy a tartósság az egyik fő erényük. Meg talán nem ugráló kötelezni kéne az USB kábellel.
Vezeték nélküli nem véletlenül nincs belőlük, vagy csak elvétve. A mechanikus billentyűzeteket leginkább gamerek veszik, ott pedig pár századmásodperc, netán egy tizedmásodperc egy játszma megnyerését vagy elvesztését jelentheti, a vezeték nélküli billentyűzeteknek meg van némi késésük. Ráadásul a vezetékes eszközökben nincs elem, ami lemerülhet.
(A római Pápa vagyok, és naponta ötször gépelem le a Bibliát. ... mert messziről jött ember azt mond, amit akar.)
Én kifejezetten szerettem a 386-osom billentyűzetét (ilyen volt: [link] ), a mai slim billentyűzetekkel meg is vagyok hallva, nem tudok rajtuk olyan precizitással gépelni.
Pár hete találtam egy ilyen billentyűzetet a munkahelyem selejtraktárában, el is mentettem magamnak...
A mechanikus billentyűzetek sem kevésbé tartósak, mint a többi fajta, legalábbis nálam eddig az életben nem ment tönkre billentyűzet.
Kedves római Pápa, önt korlátlan időre választják, Putyint 4 évre, de már négy pápával találkozott. :-D
Nem tudom milyen vissza jelzés kell arról hogy lenyomtad?
Nem vagy biztos hogy szót fogad a kezed, és küldjön egy push értesítő a billentyűzet, hogy igen lenyomta!?
A led, főleg sötétben inkább zavaró, mint segít, persze annak aki keresi lehet hogy segít, de aki már tudja hol találja a billentyűket, annak max a szemét bántja.
A mechanikus billentyű jobban kopik, így hamar billegni, lötyögni, nem stabilan fog menni, plusz ha már nagyon elkopik akadozni... ehhez pedig elég akár csak 1 hónap is.
Az USB kábellel nem ugráló kötelezni szoktam, de kényelmesebb a forgó széken hátra dölve gépelni mint asztalon görnyedve, így pedig nem fix helyen van, és előbb - utóbb megtörik a kábel vezetékei.
A vezeték nélküli billentyűzetnek is ma már 1ms alatt van az átviteli sebessége. Szóval sebesség területén többet vesz el hosszabban lenyomni a mechanikust, mint átviteli sebesség különbség.
"Nem tudom milyen vissza jelzés kell arról hogy lenyomtad?"
Lehet, hogy programozó vagy, de a silányabb fajtából, ha alapvető fizikai és logikai összefüggéseket sem bírsz meglátni.
Nem látom értelmét magyarázkodni, úgysem tudnád felfogni.
#5: nekem az is elég lenne ha csak egy érintő lap lenne.
tehát nem kell megnyomni, csak elég ha megérintem. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!