Érdemes ma 32 GB rammal építeni a gépet?
Ha szimplán játszós gép lesz akkor elég a 16GB, inkább vegyél minőségibb ramot, főleg ha Ryzen lesz.
Késleltetés is fontos! Pl HyperX Fury 3200Mhz vs HyperX Predator 3200Mhz kis túlzással ég és föld Ryzen alatt az utóbbi javára a késleltetés miatt. (Nyilván nem az asztalon való kattintgatásra hanem kimutatható környezetben)
Munkára pedig tényleg vannak olyan programok amik kihasználják a 32-t, de szerintem ha olyanokat használnál akkor tudnád és nem kérdeznél itt ilyet.
Mivel elég népszerű a Fury várom a lepontozásokat mindenkitől akinak olyan van :(
Az a baj pontos név megemlítése nélkül nehezebb lett volna leírni mit akartam mondani.
hogy keves e vagy sok e?
ha 4K hoz vagy tobbhoz kell akkor meg keves is lehet
VR, RayTracing
mivel attol meg hogy sok vram kell hozajuk ram is ugyanugy egyre tobb illetve a rengeteg ram nem kell hogy karba vesszen ma mar szepen "sorba" lehet "kotni" a tarolokat
HDD > SSD > M2 > es RAM disk...
4-es ment az up, én is inkább a predatort választottam. :)
vaciláltam én is, hogy 16 vagy 32, de a pénztárcám döntött és végülis annyira nem rosszul. Átlagos használat mellett és játékra elég a 16 giga. Aztán ha nagyon kell akkor majd veszek bele.
Mire akarod használni, itt az a kérdés.
Irodai felhasználásra? Totál felesleges.
Játékra 4k-ban? Ha a többi alkatrészed is megfelelő akkor érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!