Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videókártya probléma?

Videókártya probléma?

Figyelt kérdés

A laptopomban egy gforce 555M-es videókártya van. Nem épp egy atomerőmű, de amire kellett azokra jó volt. Az utóbbi pár napban viszont az a kevés játék amit játszok (tf2, sc2) nagyon durván, gyakorlatilag játszhatatlanul szaggatni kezdtek, szinte olyan mintha a videókártya nem is dolgozna hanem az egészet a intel grafikus processzora kezelné.

- a HDD-ken van bőven hely

- a processzorok (i7) nem melegszenek (max 60C körül)

- nem telepítettem mostanában semmit ami gyanús lenne

- a videókártya driver-ét újratelepítettem, de semmi változást nem okozott

Nem mai számítógép de eddig semmi gond nem volt vele és igazából nem értem, hogy mi lehet a probléma.

Az nvidia vezérlőpulton megnéztem és mindkét játékhoz az nvidia GPU van beállíva. A játékokban minden beállítás a minimumon van - ahogy eddig is - ezelőtt ezekkel simán futottak a programok.

2020. márc. 10. 15:24
 1/3 A kérdező kommentje:

Tárgytalan mert megoldódott... kifújtam a ventillátort, kijött belőle egy hatalmas porfelhő.

Nem gondoltam erre, mert a proci nem melegedett, de ma is tanultam valamit.

2020. márc. 10. 15:57
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy nem melegszik, mert visszavesz a teljesítményből annyira hogy ne melegedjen! :)

Ezért szaggatott, mert töredékére esett vissza a teljesítménye.

2020. márc. 10. 16:21
 3/3 anonim ***** válasza:
Kifújni nem elég, szét kell szedni és újra kell pasztázni a processzort és a gpu-t is, a hűtést pedig ecsettel vagy fogkefével portalanítni kell.
2020. márc. 10. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!