Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kinek mi a kedvenc/legszebb...

Kinek mi a kedvenc/legszebb emléke a Commodore 64 ről?

Figyelt kérdés
Minden történet érdekel. :)

#Commodore 64 #emlékek.
2020. febr. 24. 23:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
5 éves voltam, nem sokra emlékszem. Annyi emlékem van, hogy valami alagútban kellett menni és kilőni a szembe jövő ellenfelekez, az első pályán valami kék vagy lila téglalap alakúak voltak. A 9. pályáig jutottam el amivel apámat is lepipáltam. 3 éve rábukkantam egy kazettára, amin az áll, hogy "Commodore 64 játékok, 20 darab új típusú, színvonalas program". De még magnóm sincs, hogy a cicergést meghallgassam, nem hogy gépem amivel el tudnám indítani.
2020. febr. 25. 00:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Sokféle jó C64 emulátor van PC-re és minden program megvan fájlban, úgyhogy könnyen lehet nyomatni, ha valakinek kedve van. Persze ha nem tudjuk a játék nevét, akkor úgy nehezebb.
2020. febr. 25. 07:04
 3/7 fukapapa27 ***** válasza:
Nekem a legszebb élményem a Turrican és Commander Keen volt, meg persze mikor megkaptam hozzá a lemez meghajtót!!!
2020. febr. 25. 07:39
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Azon írtam az első programomat, ma fejlesztőként dolgozom :)
2020. febr. 25. 07:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Egy haveromnak volt, egy Alien játékot nyomtunk órákig, Ripley-vel kellett mászkálni szobákban és írtani a szörnyeket. Mai szemmel röhejes grafikája volt, de akkor nagyon élveztük. :)
2020. febr. 25. 09:20
 6/7 MGéza ***** válasza:
Minden röviden. A legemlékezetesebb a 3D pinball és a Pirates! volt. Játékgépként tekintettem rá, programozni nem tudtam akkor sem és most sem. Turbókártyával annyira pofonegyszerű volt használni mint ma Windowsonegy játékot elindítani. Rendszer 4-5 másodperc alatt felállt :)
2020. febr. 25. 10:10
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"Rendszer 4-5 másodperc alatt felállt"

Bizony, az még ROM memóriában volt, betöltődnie sem kellett, csak némi inicializálás futott le. :)

2020. febr. 25. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!