Szerintetek mi a legszebb festmény?
A kérdésednek nem sok köze van az önismerethez.
Az, hogy ki melyik festő festményét találja a legszebbnek, ez ízlésfüggő. Léteznek irányzatok, léteznek különböző kategóriák, léteznek időszakok. Így nehéz lenne a választás, és valószínű, akik kedvelik a festészetet, azok közül nem akadna egyetlen ember sem, aki azt ki merné jelenteni, hogy: XY. ..... című festménye a legszebb.
A kérdésed feltevésekor tehát tulajdonképpen mire is gondoltál?
Ezek közül bármelyik, nézd meg pl. a belső enteriőröket, a színek sokszínűségét és mégis teljes egységét. A kissé elnagyolt részleteket, amelyek azonban teljes pontosságú hatást keltenek.
Nekem Munkácsy a kedvencem, találsz tőle még rengeteg festményt, és bármelyiket is nézed - nem kell a világhírűeket - mindegyikben van valami jó értelemben vett "földhöz ragadt" valóság, valami olyan, ami megragadja a figyelmet, odavonzza a tekintetet. Az ecsetkezelésről már nem is beszélve.
Tudom, vannak világhírű és legismertebb, legértékesebb festmények, de nem biztos, hogy azok a legszebbek. Nekem ez a véleményem.
FRIDA KAHLO:
Önarckép majmokkal
Mózes vagy a teremtés csírája
A remény fája
KLIMT:
Judit
Arany könnyek
JOHN BRAMBLITT:
Reggeli erdő
TAMARA DE LEMPICKA:
Önarckép bugattiban
AMRITA Sher-Gil:
Wedding painting
Falusi család
Villagers market (bocsi, ezeket nemtudom, hogy fordították)
Most ennyi jutott eszembe, mint kedvenc festmények, 'legszebbet' nem tudok, és nem is lehet kiemelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!