Nektek mitől álom utazás egy álom utazás? Milyen a kedvenc tájatok? Mi nektek a legszebb?
Ami különleges. És ez nem feltétlenül csak egy fajta táj.
Nekem ezek voltak eddig, ami álom és valóra vált:
- Moszkva
- New York
- Mexico, a kirándulások is és a tengerpart is
Mikor mi.
Ugyanúgy imádom a zord, magas, hófödte svájci Alpokot, mint a köves-sziklás türkiz, messzire nyúl tengert.
Szóval nem tudok választani :)
És néha nagyon jól esik csak heverészni, meg búvárkodni, máskor pedig mászni, vagy órákon át sétálni a havasi legelőkön. :)
De eddig a legszebb túra
1. Versascatal volt Sonognotol Lavertezzoig
2. Walensee-i túra. Baloldalt 400 m-rel alattad a hosszan nyúló kék tó, jobb oldalt a réten túl pedig még onnan is 1200 méter magasba szökő kopár sziklák sora
Számunkra a szép környezet és a megfizethető exclusivitás a fontos, ezért szeretjük a Maldívot és Thaiföldön is találtunk pár kellemes helyet.
De ezekre a csodás vidékekre csak télen kalandozunk, közben amikor jó az idő Európába foglalunk különleges utakat magunknak.
Én is jobban kedvelem az aktív pihenést. A tengerpart klassz, de nagyon gyorsan megunom. Szeretem szép városokban sétálni, túrázni. És a legjobb, ha egy nyaralásba minden belefér:)
Városok közül nagyon tetszett pl. Strassbourg, Salzburg. Kisebb koromban rengeteget jártunk szüleimmel a környező országok hegyes vidékeire (pl. Grossglockner), azok is nagyon jók voltak. De tetszett a Medve-szurdok is, Erdélyben a Tordai-hasadék.
Ahol meleg éghajlat van, sok látnivaló (múzeumok, szép történelmi épületek) és érdekes az ország történelme.
Egyiptom, Olasz- és Törökország nagy kedvencem.
Számomra a tenger jelenti a teljes kikapcsolódást, valami gyönyörű fehérhomokos parton. Snorkelezés közben sasolnám az érdekesebbnél érdekesebb halakat, korallzátonyokat, este szimplán felfeküdnék, elengedném magam és bámulnám a csillagokat.
Ha még gyilkosbálnával is úszhatnék, többet nem is kívánhatnék. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!