Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezt mitől csinálja a laptopom...

Ezt mitől csinálja a laptopom (Dell)?

Figyelt kérdés

Pár napja rendeltem az eMagról egy Dell laptopot (Dell Inspiron 3584 15.6" FullHD laptop, Intel Core i3-7020U (2.3 GHz), 4GB, 1TB, Windows 10 Home, Magyar billentyűzet, Fekete).

Tudom, hogy nem egy erőmű, de úgy véltem, a célnak megfelel.

Annyi a gondom, hogy az akkumulátor picit gyorsan merül, mikor bekapcsol a ventillátor, az elég hangos, de ezek nem is zavarnának. Ami a problémám, hogy alap programok mennek szimultán (nem játékra meg grafikai programokhoz vettem): Google Chrome, Spotify, MS Word, Adobe Reader, esetleg még a MS Store, de van, hogy csak 2-3, és nem két mp-enként váltok, hanem pl írok Wordben, hallgatom a Spotify-t, a Chrome meg csak meg van nyitva (nem 50 fül). Úgy döntök, hogy megnézem a Facebookomat, és iszonyat sokat laggol a gép. Percekig nem válaszol, a kurzur helyett a pörgő kis karika jelenik meg, és várok, hogy töltsön....

Ez a RAM miatt lehet? Ha igen, van lehetőségem garanciálisan (nyilván a RAM-ot kifizetném) kibővíttetni szervizben? Vagy egyetlen megoldás, ha elállok a vásárlástól? Azzal az a problémám, hogy hetekbe fog telni, mire ez megérkezik az eMaghoz, egyáltalán nem kötnek-e bele valamibe (alig használtam a gépet, nem esett benne kár, de ki tudja...), aztán mire megérkezik az új gép....

Azt tudom, hogy a HDD miatt lassabban tölt be a Win10, de az nem zavar, csak mikor a programok laggolnak.

Köszi a segítséget előre is!

2020. febr. 15. 18:28
 1/7 A kérdező kommentje:
2 slot van benne, csak az egyik foglalt.
2020. febr. 15. 18:39
 2/7 Mr. V. ***** válasza:
77%

4GB RAM egy 10-eshez édes kevés. Én a 7-esen elhasználok simán 12GB-t (igaz nincs lapozófájl).

8-12GB javasolt, hogy ne HDD-n dolgozzon lapozófájlban!

Nagyon valószínű, hogy túl hamar fogy el a RAM és amikor váltanál, akkor az aktuálisat kiírja HDD-re, majd onnan olvassa be a másikat, amire épp váltanál.

Szóval 4 vagy 8GB RAM-ot még tegyél a gépbe, ha 10-essel akarod használni!

2020. febr. 15. 19:17
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Annyiszor leírtuk már itt is és máshol is, ennyiért laptopot nem-szabad-venni! A használható laptopok 150 ezer forintnál kezdődnek. Ez akkor is így van, ha valakinek nincs ennyi pénze rá. Ha ezt valaki nem képes elfogadni, akkor szenvedni fog, akár csak a kérdező.
2020. febr. 15. 19:36
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
Add vissza, fizess rá és vegyél egy olyat, ami 6-8gb ram minimum, ssd, i5 proci! 165-től vannak. Ha nem megy, akkor ezzel bizony szenvedni fogsz.
2020. febr. 15. 19:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Ti meg azt értsétek meg, hogy a fent említett alkalmazásokon kívül nem használok mást! Office, Chrome, Adobe, Spotify (de azt általában iPhone-ról, nem gépről, csak az utóbbi napokban laptopról). Nehogy egy +8 GB RAM-tól ne legyen használható ilyen alap feladatokra.
2020. febr. 15. 20:13
 6/7 A kérdező kommentje:
Amíg az előző laptopom sz..kodott, anyám gépét használtam, mikor nagyon kellett. Full jó volt, pedig gyengébb i3-as, csak SSD-s és 8GB RAM-os.
2020. febr. 15. 20:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, hogy válaszoltunk, használd tovább egészséggel eme remek laptopot. Nincs semmi gond vele, remekül fog működni.
2020. febr. 15. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!