Ezt mitől csinálja a laptopom (Dell)?
Pár napja rendeltem az eMagról egy Dell laptopot (Dell Inspiron 3584 15.6" FullHD laptop, Intel Core i3-7020U (2.3 GHz), 4GB, 1TB, Windows 10 Home, Magyar billentyűzet, Fekete).
Tudom, hogy nem egy erőmű, de úgy véltem, a célnak megfelel.
Annyi a gondom, hogy az akkumulátor picit gyorsan merül, mikor bekapcsol a ventillátor, az elég hangos, de ezek nem is zavarnának. Ami a problémám, hogy alap programok mennek szimultán (nem játékra meg grafikai programokhoz vettem): Google Chrome, Spotify, MS Word, Adobe Reader, esetleg még a MS Store, de van, hogy csak 2-3, és nem két mp-enként váltok, hanem pl írok Wordben, hallgatom a Spotify-t, a Chrome meg csak meg van nyitva (nem 50 fül). Úgy döntök, hogy megnézem a Facebookomat, és iszonyat sokat laggol a gép. Percekig nem válaszol, a kurzur helyett a pörgő kis karika jelenik meg, és várok, hogy töltsön....
Ez a RAM miatt lehet? Ha igen, van lehetőségem garanciálisan (nyilván a RAM-ot kifizetném) kibővíttetni szervizben? Vagy egyetlen megoldás, ha elállok a vásárlástól? Azzal az a problémám, hogy hetekbe fog telni, mire ez megérkezik az eMaghoz, egyáltalán nem kötnek-e bele valamibe (alig használtam a gépet, nem esett benne kár, de ki tudja...), aztán mire megérkezik az új gép....
Azt tudom, hogy a HDD miatt lassabban tölt be a Win10, de az nem zavar, csak mikor a programok laggolnak.
Köszi a segítséget előre is!
4GB RAM egy 10-eshez édes kevés. Én a 7-esen elhasználok simán 12GB-t (igaz nincs lapozófájl).
8-12GB javasolt, hogy ne HDD-n dolgozzon lapozófájlban!
Nagyon valószínű, hogy túl hamar fogy el a RAM és amikor váltanál, akkor az aktuálisat kiírja HDD-re, majd onnan olvassa be a másikat, amire épp váltanál.
Szóval 4 vagy 8GB RAM-ot még tegyél a gépbe, ha 10-essel akarod használni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!