2 napja vettem egy új laptopot. Dell: Intel Pentium processzor, 4 GB RAM, 1000 GB HDD. Telepítés óta laggol és többször befagy. Visszavittem az üzletbe, ahol vettem és ott azt mondták, hogy várjam meg, míg letölti a Windows 10 az összes frissítést. Megvártam és ugyanúgy lassú. Valamint elméletileg 4 GB ram memóriája van,mégis a feladatkezelőben a memóriához azt írja, hogy 60% pedig csak 400 MB megy, ezt sem tudom miért lehet.
Írd le a pontos típusát, hogy lehessen tudni milyen hardverekkel van szerelve.
2019. okt. 31. 10:59
2/8 anonim válasza:
1tb merevlemez 5400 rpm lassú nagyon a mai feladatokhoz kell egy SSD ami hozza a sebességet ma már szerintem ez alap kellene h legyen. Így egy pentium szintű proci mellett lassú hdd ne várj csodát tőle. És igen írd le a pontos laptop típust mert így keveset tudunk.
2019. okt. 31. 11:07
3/8 A kérdező kommentje:
DELL Vostro 3568 Laptop Pentium 4415U 4GB 1TB HD Win 10 Home fekete /N2092WVN3568EMEA01_1905_HOM/
2019. okt. 31. 11:15
4/8 A kérdező kommentje:
Az miért lehet, hogy azt írja a feladatkezelőben a memóriára hogy 60-70%on megtelt 400-500 MB, mikor 4 GB RAM van benne?
2019. okt. 31. 11:24
5/8 Derwer válasza:
1; Ez egy nagyon gyenge CPU. Az én I5ösöm, több mint kétszer ilyen erős. (8250u , mindkettő 2017es)
2; A HDD ma már elavult, SSD kell a gyors működéshez. (ezt biztos tudod cserélni 20-30Kért)
3; A RAM foglalásoddal akpcsolatban valószínűleg valamit, valahol félre értelmezel, küldj képernyőfotót.
2019. okt. 31. 11:35
6/8 anonim válasza:
Csak azt a hibát követted el, hogy Windows 10-zel akarod használni. Erős gépen, ahol van elég elpazarolható erőforrás, ott működik. Viszont egy Pentiumos laptopon 4GB RAM, IGP és HDD mellett használhatatlan.
2019. okt. 31. 11:57
7/8 anonim válasza:
Vidd vissza ha tudod és legalább egy i3-al szerelt lapost hozz el amibe van SSD !! Én igazából 8gb alà nem mennék ma már, persze a 4 is elegendő lenne mondjuk böngészni filmezni stb.
Ha jól értelmezem azon vagy h miért van 60% memória használatod holott te 400-500mb ot látsz, a videokártya elvesz a memóriádbol ezért lehet ez, ezt is lehet korlátozni bios-ban pl.
Fontos ismét el kell mondani vásárlás előtt inkább kérdezz be fórumokra mielőtt cselekszel ha nem értesz hozzá pl [link]
2019. okt. 31. 12:35
8/8 anonim válasza:
Egy szót se értek ezekből, de az én laptopom is lassú. HP RMN TPN-130. Bekapcsoláskor is nagyon lassan tölt be, de bárminek a megnyitása, pl. Chrome, Word nagyon lassú. Esetleg tud valaki ajánlani egy olyan típust, ami nem lassú? Csak iskolai jellegű munkákhoz kell (word, excel, powerpoint) és egyszerű netezéshez (facebook, cikkek olvasgatása).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!