Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért lassú a gaming laptopom?

Miért lassú a gaming laptopom?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyan fél évvel ezelőtt vásároltam egy Lenovo Legion Y520-as laptopot, I7-7700HQ, 2.8Ghz-es processzorral, Nvidia 1060 Max-Q Design 6GB-os videókártyával, 8GB rammal,tehát mondhatni egy laptopkhoz képest jó configgal. Viszont, mikor nézem példának okáért az Assasin's Creed Origins benchmarkokat ugyanilyen configgal a neten, very highon 50-60 fps közt van a teljesítmény, nekem pedig low grafikán fut szánalmas 20 fpsekkel. Mi lehet a probléma? Azt még hozzá kell tennem, a windows (10) nem eredeti, nem tudom ez befolyásol-e valamit. Kérem, valami hozzáértő személyiség segítsen, mert egészen kiakasztó, hogy ilyen b*szadéklassú a gép.

2019. máj. 27. 13:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Szerinted ez itt az Asztrotévé ? Nem vagyunk jósok, sem látnokok.

Honnan az ördögből tudhatnánk mi, hogy mi van a te laptopoddal ?

2019. máj. 27. 13:59
 2/11 anonim ***** válasza:

Kb. a Windows 10 a kulcsszó. Nekem a háttérben a feltöltési sebességemet ette meg úgy hogy nem mutatta ki az aktivitást, míg a többi gépen ment fullon (win7 és Linux gépeken).

Nálam értelmesen egy asztai gépen fut, M2-es pci expresses ssd-n, a proc a régebbi I7 6700k, 32G memóriával.

2019. máj. 27. 14:05
 3/11 anonim ***** válasza:

Az a lenovo az i5+1050 ti kombót is alig tudja lehűteni, nem ám az i7+1060-at, kb. a legalja kategória, a prohardver notebook topicban a "sikítva kerülendő" kategóriának nevezik.

Tehát első körben frissítesz minden drivert, esetleg win10-et újrarakod, és lefuttatsz egy stressztesztet, hogy mwgtudd mennyire durva a throttling, elviszed szervízbe kitakaríttatni és újrapasztázni. Ez Bp-n a laptopszakinál ~10k és egy munkanap. Ha megoldottad a problémát felrakod jófogásra vagy hardverapróra, hátha megveszi valami hozzá nem értő jóember és veszel egy dell g5-öt, vagy 7. gen procival szerelt dell 7577-et.

2019. máj. 27. 14:14
 4/11 anonim ***** válasza:

Próbáld meg újratenni a windows-ot. Ha ez nem segít, szerezz be egy új hdd/ssd-t. Egy laptop merevlemeze jóval rövidebb életű mint egy asztali gépé, mert folyton mozgásban van a laptop. Nekünk is volt 6. genes i7-es laptop 16gb rammal, de mire bekapcsolt volt vagy 10 perc, és olyan lassú volt hogy filmezni sem lehetett vele. Szóval a helyedben kipróbálnék egy új ssd-t. Ha ez sem segít, vakon nem tudok mondani mást.

Lehet a háttérben fut valami progi ami terheli a procit/ramot. Nézd meg a feladatkezelőben mi mennyit használ.

2019. máj. 27. 14:18
 5/11 anonim ***** válasza:
Ja és nézd meg hátha valami energiatakarékos módban van a gép, estleg nem lehet, hogy a játék az integrált gpu-vak megy? Próbáld meg a dedikált gpu-val futtatni.
2019. máj. 27. 14:18
 6/11 anonim ***** válasza:
Ugyanolyan konfig, de asztali? Csak mert az ugyanolyan laptop startbol joval gyengebb.
2019. máj. 27. 21:01
 7/11 anonim ***** válasza:
A vga kb. ugyan az, a procban sincs sok különbség. Ami valóban sokat jelent, az a hűtés, ugyanis majd az összes notinál nagy problémát jelent, hogy nem tudják megfelelő hőmérsékleten tartani a hw-t, ez alól talán csak pár, milla körüli workstation jelent kivételt.
2019. máj. 27. 21:16
 8/11 A kérdező kommentje:
Kedves válaszadók! Az első emberen kívül mindenki segítőkész kommentjét megköszönném, az általatok leírt eljárásokat lefolytattam, újraraktam a windowst, frissítettem az összes drivert, és a probléma részlegesen megoldódott, ami az FPS-t jelenti. Tanácsotokra még egy HDD cserét + SSD bővítést is végre fogok hajtani, illetve a túlmelegedés ellen egy takarításra elviszem, meg valószínűleg egy új hűtő is dukál majd mellé. Még egyszer köszönöm gyors, precíz válaszaitokat!
2019. máj. 29. 20:30
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Ezek precíz válaszok , Pontosan melyik is az ?

Vaktában tapogatózások, aminek nagy része nem ér egy hajítófát sem.

Ennyi erővel azt is lehetett volna írni, hogy fesd le kékre, és talán sikerül, mire te "köszi megpróbálom".

Magyarul semmivel nem lettél okosabb, a gép sem lett jobb, viszont elbaltáztál egy csomó időt, pénzt, a javulás reményében, ahelyett, hogy elfogadnád azt az alap tézist, hogy gaming laptop mint olyan, nem nagyon van.

2019. máj. 30. 03:17
 10/11 anonim ***** válasza:
A szöszi gázkamratölteléknek: Láttál már Dell G5-öt? Mellesleg a válaszolók közül ki volt ott, hogy megmondja a hiba pontos okát? Egy laptopszervízben sem tudtak volna sokkal többet mondani. Mi az a kidobott pénz a hdd és ssd? Esetleg a driverfrissítés volt drága?
2019. máj. 31. 03:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!