Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » CPU hiba miatt drop-ol az...

CPU hiba miatt drop-ol az FPS? (help me)

Figyelt kérdés

Rainbow six siege-ben jött be az a problémám, hogy másodpercre pontosan 15 másodpercenként leesik az FPS-em.

Úgy is hogy állok egy helyben, meg se mozdulok és figyelem az FPS számlálót, pontosan 15 másodpercenként fixen drop-ol egyet.

Olvastam hogy ez valami CPU hiba, hogy azt érzékeli hogy túlmelegedik és ilyenkor elvesz a teljesítményből, és azért esik le ciklikusan az FPS.

Csináltam egy stressz tesztet 3 órán keresztül 100%-on nem ment feljebb 60 foknál a CPU hőmérséklet.

Újra is pasztáztam előtte. Tehát a túlmelegedés kilőve.

Grafikai beállításoktól függetlenül drop-ol, high és low mellett is ugyan azt csinálja.

Mindig fixen megvolt a 90 FPS (90 Hz-es a monitorom, és megy a v-sync)

Ha kikapcsolom a v-sync-et akkor high mellett FHD-be megvan a 130 FPS, de ugyan úgy drop-ol.

Kurvä zavaró, mivel 15 másodpercenként 90-ről leeseik fél másodperce (vagy még annyira se) 75-re az FPS, majd visszaáll és kezdődik előröl az egész 15 másodperc múlva.

Asus 1060 6GB

Asus prime z270-p

i5 7600K

jogtiszta win 10 Pro

Driverek a legfrissebbek.

Ezt most kezdte el csinálni kb 2 hete, előtte 1500 órán át semmi baj nem volt az FPS-el

Fogalmam sincs mitől lehet, de nagyon idegesít és már azon vagyok hogy szétverem a gépet :D

Az energia gazdálkodási sémát is már átállítottam, de az sem segített.

Ha valaki tudna valami hasznos tanácsot adni, mit babráljak még azt megköszönném.

2020. jan. 26. 18:41
 1/2 A kérdező kommentje:
*2X8GB DDR4 memória
2020. jan. 26. 18:43
 2/2 anonim ***** válasza:

A helyzet az, hogy ez a játék hibája. Régen is megvolt ugyan ez az ugrálás, amit úgy ahogy sikerült befoltozgatni az optimalizálásnál, de sikeresen visszakerült a játékba a jelek szerint.

Mivel maga a játékkód ilyen, itt sajnos lényegtelen hogyan állítod be a felbontást, grafikát stb-t.

2020. jan. 27. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!